Word jij ook blij van muziek, theater of film? Bedenk een goed idee en ontvang € 1.000!

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hebben jouw hulp nodig

Samen zijn de gemeenten bezig met het ontwikkelen van een cultuurnota. Dat is een plan waarin staat wat er de komende jaren gaat gebeuren en nodig is op het gebied van cultuur. Bij cultuur kun je bijvoorbeeld denken aan muziek, dans, theater, film, moderne media of beeldende kunst. Maar ook cultureel erfgoed, zoals monumenten en musea horen erbij. De gemeenten horen graag wat jongeren belangrijk vinden. Wil jij ons helpen?

Ontvang € 1.000 voor een cultuurproject

Om ons te helpen, vragen we je om een cultuurproject te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een expositie of voorstelling, speciaal voor de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Heb jij samen met een werkgroepje op school of met vrienden een leuk idee? Laat het ons dan weten. Als de wethouders jullie idee het leukste vinden, ontvang je € 1.000. Dat geld mag je gebruiken om het project ook echt uit te voeren.

Waar moet je rekening mee houden

Je vormt een projectgroepje waar maximaal 4 personen in zitten. Het cultuurproject dat jullie bedenken heeft een relatie met de thema’s van de cultuurnota: meidwaan, mei-inoar en nij & aktueel (zie kader onderaan). Stel je besluit een expositie te organiseren van jullie mooiste instagramfoto’s, dan moeten de foto’s passen bij (één van) die thema’s.

Bij een cultuurproject hoort ook een begroting. Dat is een overzicht met uitgaven en inkomsten. Daarin beschrijf je de kosten die je moet betalen voor bijvoorbeeld materiaal of huur van een zaal. We willen graag weten welke kosten je hebt en hoe je die gaat betalen. Uiteraard kom je met de € 1.000 al een heel eind, maar het is bij een heel groot plan misschien wel te weinig. Wees creatief!

Doe je mee?

We kijken uit naar jullie creatieve ideeën! Je projectvoorstel moet 30 september bij ons binnen zijn. Of bedenk een andere leuke manier om jullie idee aan ons te presenteren, bijvoorbeeld via een video.

Hoe stuur je het in?

Dat kan op deze 3 manieren:

Heb je vragen? We helpen je graag op weg

Je kunt terecht bij:

De 3 thema's

  • Meidwaan
    Iedereen doet mee. Alle inwoners moeten mee kunnen doen met cultuur. Oud, jong, maar ook als je weinig geld hebt.
  • Mei-inoar 
    Samenwerking en verbinding. Samen met anderen kun je meer realiseren dan als je iets alleen doet.
  • Nij & aktueel 
    Vernieuwing en actueel. Met een cultuurproject kun je ook aandacht vragen voor problemen zoals klimaat en eenzaamheid (onder jongeren maar ook onder ouderen).