Neeltje Rigtje van der Veen en Hans van Eck gaven elkaar onlangs het ja-woord bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Het was de eerste keer dat op deze locatie in de gemeente Achtkarspelen getrouwd werd. In een sfeervolle en natuurrijke omgeving aan het Egypte voltrok trouwambtenaar en burgemeester Oebele Brouwer het huwelijk.

‘Speciaal voor deze keer was ik trouwambtenaar,’ zegt burgemeester Brouwer. ‘Ik vind het heel bijzonder dat ik gevraagd ben om dit eerste huwelijk op deze mooie plek te mogen voltrekken.’

Trouwen in Achtkarspelen Het gemeentehuis in Buitenpost is de vaste trouwlocatie van Achtkarspelen. Trouwen of de partnerschapsregistratie kan in het Jeltingahuis of de raadzaal. Paviljoen MeM is nu ook aangewezen als permanente trouwlocatie waar huwelijken kunnen worden voltrokken of partnerschappen kunnen worden geregistreerd. Trouwen kan in het Paviljoen of in de tuin.

Relevant nieuws

 • Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

  Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. ‘Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen’, aldus wethouder Harjan Bruining. ‘De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen.’
 • Herinrichting Oude Dijk geëvalueerd

  In januari 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Oude Dijk beter in te richten. De maatregelen zijn geëvalueerd en samengevat.
 • Start werkzaamheden Alde Dyk

  Dinsdagochtend gaf wethouder Max de Haan het startsein voor de werkzaamheden aan de Alde Dyk in Kootstertille. De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. 
  Max de Haan bij wegwerkzaamheden Alde Dyk