Leeuwarden-Fryslân 2018

Home > Inwoners > Leeuwarden-Fryslân 2018

Leeuwarden-Fryslân 2018

In 2018 is Leeuwarden Kulturele Haadstêd van Europa. Dit heeft impact op heel Fryslân. Het gaat niet alleen om Leeuwarden, maar om de hele Friese mienskip. LF2018 is een prachtige kans een groot publiek kennis te laten maken met de schoonheid van Fryslân én Achtkarspelen. 

Achtkarspelen heeft een sterk eigen cultureel karakter. Bijzonder zijn de ligging in het Nationaal Landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden’, het unieke coulissenlandschap met zijn houtwallen, elzensingels, pingoruïnes en het Miedenlandschap, de vele volksverhalen en een bloeiend cultureel leven. 

LF2018 is een kans om de culturele rijkdom, de schoonheid en de mienskipssin van Achtkarspelen te laten zien! 

LF2018-gids

Wilt u weten welke evenementen dit jaar in Achtkarspelen worden georganiseerd? Haal dan de de gratis LF2018-gids in het gemeentehuis of in de bibliotheek in Buitenpost of Surhuisterveen. Of bekijk de online versie van de gids.

LF2018-tegoedbonnen

Achtkarspelen wil graag dat iedereen mee kan doen aan LF2018. Daarom zijn er tegoedbonnen voor onze inwoners met een laag inkomen. Deze bonnen kunt u ontvangen door het inleveren van een ingevulde antwoordstrook bij de gemeente. De antwoordstrook vindt u in huis-aan-huisblad De Feanster. U kunt tot 14 mei de bonnen aanvragen. Als u in aanmerking wilt komen voor tegoedbonnen, dan moet u voldoen aan enkele voorwaarden.

Subsidieregeling activiteiten en projecten LF2018 Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen heeft subsidiemogelijkheden voor activiteiten en projecten in het kader van LF2018. De subsidieregeling is per 1 februari 2018 gesloten. 

Nijsbrief

Via een Nijsbrief (onderaan deze pagina vindt u de bestanden) houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rond Leeuwarden-Fryslân 2018.

Hulp nodig of ervaringen delen? 

Kunt u hulp gebruiken bij het maken van een projectplan? Of wilt u ervaringen over uw project delen? Kijk voor ondersteuning en een projectenprikbord op de site www.stipe.frl. Deze online kennisbank voor projecten is ontwikkeld door Keunstwurk en stichting Leeuwarden-Fryslân 2018. 

Informatie 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Durkje Verbeek, projectleider LF2018, tel. (0511) 54 86 45, e-mail: d.verbeek@achtkarspelen.nl, of kijk op www.2018.nl.  

Links LF2018

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?