Achtkarspelen in race voor titel 'bijvriendelijkste gemeente' (04-09-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Achtkarspelen in race voor titel 'bijvriendelijkste gemeente'

Achtkarspelen in race voor titel 'bijvriendelijkste gemeente' (04-09-2019)

RSS

Achtkarspelen is in de race om te worden gekozen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. Nederland Zoemt selecteerde vijftien gemeentes die voor deze titel in aanmerking komen.

De genomineerden zetten zich bijzonder in om van hun gemeente een veilige en voedselrijke thuishaven te maken voor wilde bijen. Op de landelijke Natuurwerkdag, 2 november, wordt de Bijvriendelijkste Gemeente bekendgemaakt.

Een bijvriendelijke gemeente voldoet aan de criteria voor bijvriendelijk beheer, door onder andere te zorgen voor jaarrond bloeiende planten, bijvriendelijk bermbeheer en nestgelegenheid voor wilde bijen. ‘Wij hebben er ons best voor gedaan, wij vinden het belangrijk dat de bij niet uitsterft. De natuurwaarden zijn hier vrij groot en dat proberen we door te voeren in het beleid,’ zegt beleidsmedewerker Ragna van Sonsbeek van de gemeente. Zo worden inheemse bloemen teruggebracht en worden tuinen met elkaar verbonden. ‘We hebben sinds 1980 een ecologisch maaibeleid op bepaalde gebieden. We zijn bezig met hoe krijgt de natuur en hoe krijgen de bijen de meeste kans.’

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?