Achtkarspelen pakt bijensterfte aan (20-03-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Achtkarspelen pakt bijensterfte aan

Achtkarspelen pakt bijensterfte aan (20-03-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 24-04-2019.

In het Fries Natuurmuseum in Leeuwarden sloten gistermiddag 15 Friese organisaties een bijenpact onder de vlag van Silence of the Bees.

Ze gaan de komende twee jaar aan de slag om samen verrassende lokale oplossingen voor het bijensterfte-probleem te bedenken en uit te voeren. De gemeente Achtkarspelen is een van de ondertekenaars.

Bijensterfte

Een aanpak van het bijensterfte-probleem is hard nodig. Het aantal vliegende insecten neemt sterk af. Dat terwijl het belang van bijen, bestuivers en insecten groot is voor onze voedselvoorziening, de bloei van planten en voor een gezond bodemleven.

Bijenpact

Het idee voor een bijenpact is ontstaan in Achtkarspelen. De gemeente zet actief in op biodiversiteit. In het coalitieakkoord is de ambitie uitgesproken om biodiversiteit op een natuurlijke manier te versterken. Het bijenpact is een extra stimulans om onder de aandacht te blijven en doelstellingen te toetsen en actueel te houden. Op basis van deze inspanningen mag de gemeente zich bijvriendelijke gemeente noemen.

Het bijenpact voor Achtkarspelen bestaat uit een tienpuntenplan, waarbij onder andere wordt ingezet op ecologisch beheer, samenwerking, communicatie en kennisdeling. Het volledige bijenpact is hieronder te lezen.

Onderdeel van het bijenpact is het benoemen van een ambtelijk en bestuurlijk aanspreekpunt Biodiversiteit. Wethouder Max de Haan is benoemd tot bestuurlijk aanspreekpunt voor de gemeente. Daarnaast is een ambtelijk aanspreekpunt benoemd. Voor meer informatie over het bijenpact kunt u contact opnemen met mevr. Ragna van Sonsbeek via rma.vansonsbeek@achtkarspelen.nl

Documenten:

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?