Afvalestafette Achtkarspelen van start (12-03-2020)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Afvalestafette Achtkarspelen van start

Afvalestafette Achtkarspelen van start (12-03-2020)

RSS

Vandaag ging in Achtkarspelen de Afvalestafette van start. Met hulp van Nederland Schoon slaat Achtkarspelen de handen ineen om samen met inwoners en ondernemers mee te werken aan een 100% zwerfafvalvrije gemeente.

Het promotieteam van Nederland Schoon ging langs verschillende dorpen in Achtkarspelen om inwoners te enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving schoon te houden. Ook een aantal medewerkers van de gemeente gingen tijdens de middaglunch, samen met wethouder Max de Haan, de straat op om zwerfafval op te ruimen. De groep eindigde bij Stationsrestauratie De Oriënt in Buitenpost. Daar overhandigde wethouder Max de Haan een Nederland Schoon Afvalestafette-pakket aan de eigenaren. Zij zijn de eerste ondernemers die meedoen aan de Afvalestafette in Achtkarspelen.

Volgende week draagt De Oriënt het Afvalestafettepakket over aan een andere ondernemer uit de gemeente die ook een gebied schoonmaakt én houdt. Op die manier ontstaat er een estafette met als doel een 100% zwerfafvalvrij Achtkarspelen. Ook andere enthousiaste ondernemers worden opgeroepen zich aan te sluiten bij de estafette via www.supportervanschoon.nl.

Doet u ook mee?
Samen komen we verder en alle beetjes helpen! In Achtkarspelen zijn al een aantal inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een schonere omgeving. Bent u ook enthousiast en wilt u ook een steentje bijdragen? Laat dan weten welk gebied u wilt schoonhouden via www.supportervanschoon.nl.

Samen gaan we voor een 100% zwerfafvalvrij Achtkarspelen!