Bedrijfsbezoek Dalstra reizen (29-06-2020)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Bedrijfsbezoek Dalstra reizen

Bedrijfsbezoek Dalstra reizen (29-06-2020)

RSS

Wie kent ze niet, de busreizen van Dalstra Reizen. Van een tripje naar de Donau tot de wintersportvakantie, alles wordt geregeld vanuit Surhuisterveen. Nu staan de 25 bussen al sinds maart in de garage in verband met de coronamaatregelen die in Europa genomen zijn. Een enkele bus rijdt nog, maar met beperkingen.

Deze beperkingen en de roep om financiële steun waren de reden dat eigenaar Johan Dalstra (4e generatie) vorige week woensdag met collega’s samen met andere touringcarbedrijven op het Malieveld stond om aandacht te vragen voor de gevolgen voor hun branche. En met succes, want tijdens de persconferentie op 24 mei is gebleken dat er een versoepeling van de maatregelen omtrent het busvervoer aan zit te komen.

Reden genoeg voor Harjan Bruining, wethouder Economische Zaken, om een bezoek te brengen aan Dalstra Reizen. Bij binnenkomst bleek dat de telefoon roodgloeiend stond met klanten die benieuwd waren naar de versoepeling en wat dit betekent voor hun geplande reis. Ook werd er telefonisch geïnformeerd of er ook nieuwe reizen in de zomer gepland staan.

Uit het gesprek tussen de wethouder en Dalstra Reizen komt naar voren dat de afgelopen maanden in het teken stond van crisismanagement. Aangezien het een familiebedrijf is, is er ook alles aan gelegen om ervoor te zorgen dat ook de 5e generatie straks aan de slag kan. De bussen zijn gepoetst totdat ze blinken en de chauffeurs van Dalstra Reizen kunnen niet wachten totdat ze weer op pad mogen gaan.

“Tijdens de zomermaanden moeten 20 van onze bussen in het buitenland rijden, we kunnen dus spreken van een verloren jaar. De versoepeling is mooi, maar vanaf 1 juli is het niet alsof onze bussen opeens weer vol zitten. Veel klanten hebben hun reis omgeboekt of een voucher aangevraagd. Ook hebben een aantal klanten hun geplande reis geannuleerd, maar gezegd dat we de aanbetaling mochten houden. Hier waren we dan ook erg blij mee, dat gaf wel aan hoe onze relatie met klanten is.

Met de versoepelingen vers van de pers willen we een aantal fietsreizen gaan organiseren. Lekker in de buitenlucht op de fiets van plek naar plek, gezonder kan niet. Ook al komen deze misschien niet helemaal vol, we willen weer op pad. Dat zit gewoon in ons bloed!”