Boodschap van burgemeester Oebele Brouwer: 'Help elkaar!' (16-03-2020)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Boodschap van burgemeester Oebele Brouwer: 'Help elkaar!'

Boodschap van burgemeester Oebele Brouwer: 'Help elkaar!' (16-03-2020)

RSS

Het corona-virus heeft ons land in de greep. De maatregelen die het kabinet heeft genomen hebben grote impact op de economie en het sociale leven. Ze raken ons allemaal. Het heeft ons dagelijks leven op de kop gezet.

We ervaren allemaal de gevolgen. Ook u als inwoner of ondernemer in Achtkarspelen. Maar deze maatregelen zijn echt nodig om verspreiding van het corona-virus te beperken.

De maatregelen veranderen ons dagelijks leven. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Evenementen en bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn niet toegestaan. Ook bij kleinere bijeenkomsten moet u zich afvragen of het écht nodig is. Bij twijfel, moet u het niet doen.

Als burgemeester doe ik een dringend beroep op u om de maatregelen na te leven. Niet alleen voor uw eigen gezondheid of die van onze kinderen, maar ook voor kwetsbare inwoners in de gemeente. En om ervoor te zorgen dat de zorg in ons land niet overbelast raakt. Bekijk welke bijdrage u zelf kunt leveren om de verspreiding van het virus in te perken. Gelukkig zie ik veel mensen die hun verantwoordelijkheid nu al nemen.

We zijn gewend naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. Blijf dat ook doen, maar wees terughoudend in contacten die niet per se nodig zijn. Help mensen die dat echt nodig hebben. Ouderen, chronische zieken en mensen met een beperking kunnen uw steun gebruiken. Maar neem geen onnodige risico’s.

Als gemeente volgen we uiteraard de adviezen van de rijksoverheid, het RIVM en de GGD. Wij houden onze dienstverlening zoveel mogelijk op orde. Maar ook wij hebben als gemeente onze voorzorgsmaatregelen getroffen. De gemeente blijft bereikbaar. Op www.achtkarspelen.nl/coronavirus vindt u de laatste informatie.

Mensen in de zorg, het onderwijs en iedereen die zorgt voor voldoende eten in de winkels, zetten zich vol overgave in. Ik heb respect voor de manier waarop iedereen de schouders eronder zet. Door elkaar te helpen staan we sterk in deze onzekere periode.

Oebele Brouwer

Burgemeester Achtkarspelen