‘Doneer je schoolhek’ in Achtkarspelen van start (02-07-2018)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > ‘Doneer je schoolhek’ in Achtkarspelen van start

‘Doneer je schoolhek’ in Achtkarspelen van start (02-07-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-07-2018.

Margreet Jonker, wethouder van de gemeente Achtkarspelen, plaatste maandag 2 juli een banner met de tekst ‘Dinand (6) zoekt een pleegouder die na schooltijd bij dit hek op hem wil wachten’ op het hek van basisschool De Lichtbron in Buitenpost.

Dit deed ze samen met de school, Jeugdhulp Friesland en ouders. Dit was de start van de Friese actie ‘Doneer je schoolhek’ om nieuwe pleegouders te werven.

Doneer je schoolhek

Voor het werven van pleegouders is Jeugdhulp Friesland samen met de William Schrikker Groep de actie ‘Doneer je schoolhek’ gestart. ‘De gemeente ondersteunt deze campagne van harte en we hopen dat heel Friesland volgt. Pleegouders zijn zo ontzettend belangrijk omdat ieder kind een veilige en kansrijke toekomst verdient!’ aldus wethouder Jonker.

Bij 12 basisscholen in de gemeente hangen tot en met 13 juli banners aan de schoolhekken om aandacht te vragen voor het dalende aantal pleeggezinnen. De actie duurt ongeveer een jaar waarbij alle basisscholen in Friesland benaderd worden hun schoolhek te doneren.

Nieuwe pleegouders zijn hard nodig

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Friesland ruim 900 pleegkinderen, waarvan 40 pleegkinderen in Achtkarspelen wonen. Deze kinderen zijn tussen de 0 tot 18 jaar, een enkeling nog ouder (maximaal tot 21 jaar). Ze kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen. Er zijn al veel pleegouders in Friesland, maar helaas nog niet voldoende.

Op de foto: Anna Rixt Voolstra van de gemeente, wethouder Margreet Jonker, Tiny Alting van Jeugdhulp Friesland, Dictus Hoogsteen, directeur van De Lichtbron, Romke de conciërge en ouders van leerlingen van De Lichtbron.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?