Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost (18-02-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost

Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost (18-02-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 08-04-2019.

Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Aannemer Heijmans schuift dan de onderdoorgangen (tunnels) bij Feanwâlden en Hurdegaryp op zijn plaats. Het inschuiven van de onderdoorgangen levert spectaculaire beelden op. Publiek is welkom om te komen kijken.

Extra sneltrein

De provincies Fryslân en Groningen, ProRail en de betrokken gemeenten werken aan de verbetering van de bereikbaarheid van het Noorden met onder andere het project Extra Sneltrein Groningen - Leeuwarden. Om de extra trein mogelijk te maken werkt ProRail de komende week aan het spoor. De werkzaamheden geven provincie Fryslân en aannemer Heijmans de kans om de onderdoorgangen bij Feanwâlden en Hurdegaryp in te schuiven: een grote stap in het project.

Hinder

Vanaf woensdag 20 februari 0:00 tot maandagochtend 5:00 uur is er geen treinverkeer tussen Leeuwarden en Buitenpost. Er rijden bussen in plaats van treinen. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van Arriva www.arriva.nl.

Kom kijken

Publiek is van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen op de beide locaties. Vlakbij het station in Hurdegaryp komt een tribune. Tijdens het inschuiven zijn er medewerkers van de aannemer, provincie en ProRail aanwezig om antwoord te geven op vragen van de toeschouwers.

Donderdag het meest spectaculair

Op donderdag 21 februari verwacht provincie Fryslân de meest spectaculaire momenten. Tussen 4.00 en 7.00 uur ’s ochtends wordt dan de fiets- en wandelonderdoorgang in Feanwâlden ingeschoven. Vanaf ongeveer 13.00 uur ’s middags tot in de loop van de avond is de grote verkeerstunnel bij Hurdegaryp aan de beurt.

Meer informatie over dit project vindt u op www.prorail.nl/esgl

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?