Genomineerden Ondernemersprijs Achtkarspelen (03-10-2018)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Genomineerden Ondernemersprijs Achtkarspelen

Genomineerden Ondernemersprijs Achtkarspelen (03-10-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 17-10-2018.

De genomineerden voor de jaarlijkse Ondernemersprijs Achtkarspelen (OP8K) zijn bekend.

Uit het grote aantal voordrachten van de ondernemersverenigingen in de gemeente Achtkarspelen heeft de jury drie genomineerden voor de categorie kleinbedrijf en drie genomineerden voor de categorie middenbedrijf geselecteerd.

Dit zijn de genomineerden in de categorie kleinbedrijf:

Lucia de Boer

Vanuit het onlangs door haar geopende Inspiratiehuis in Surhuisterveen verzorgt Lucia de Boer persoonlijke coaching voor ondernemers en teamtrainingen met belangrijke thema’s als losdenken en effectief samenwerken. Lucia de Boer haar coachingstrajecten, trainingen en events zijn doortastend, resultaatgericht, succesvol en altijd in combinatie met een flinke dosis plezier. Een toegevoegde waarde voor onze gemeente.

Pilat&Pilat

Pilat&Pilat is met recht een écht familiebedrijf dat al ruim 40 jaar haar thuisbasis vindt in Twijzel. Niet voor niets krijgen alle modellen meubels van massief hout de naam van een familielid: alles draait om familie en mensen bij Pilat&Pilat. De meubels van Pilat&Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam. Maar ook warm, rijk, vertrouwd en qua signatuur wijdverspreid bekend in heel Nederland.

Ktronics/eleQtro

Het in 2005 vanuit een rijtjeshuis opgerichte en in Surhuisterveen gevestigde Ktronics/eleQtro is groot in consumentenelektronica. Het bedrijf dat zich zowel op de zakelijke markt (Ktronics) als de consumenten (eleQtro) richt, heeft  honderden verschillende A-merkartikelen in het assortiment waarvan een groot deel in het eigen logistiek centrum op voorraad is. Daarnaast beschikken het over een ruime showroom. Sinds de oprichting heeft Ktronics/eleQtro bewonderenswaardige en groeiende omzetcijfers gerealiseerd. En zowel van deze groei van de miljoenenomzet als verdergaande uitbreidingsambities is het einde nog lang niet in zicht.

Dit zijn de genomineerden in de categorie middenbedrijf:

BM-Parts

BM-Parts, de grootste webshop ter wereld van Audi- en VW-onderdelen, zit zonder dat velen het weten met vier panden ‘gewoon’ in Surhuisterveen. BM-Parts biedt op elk moment van de dag meer dan 93.000 onderdelen aan, die stuk voor stuk zijn gefotografeerd. Wat hier gebeurt is geen hogere wetenschap, maar wel zeer effectief: fabrieks- en/of testauto’s die niet langer op de weg (mogen) rijden worden ingekocht en gedemonteerd naar losse onderdelen. Deze onderdelen worden vervolgens via internet verkocht voor een prijs die vele malen meer oplevert dan het verkopen van de oorspronkelijke auto. Kortom: modern toegepaste en uitgevoerde handelsgeest.

TEC Metalworks

Heb je het over dynamisch en innovatief dan heb je het over TEC Metalworks uit Surhuisterveen. In hoofdzaak heeft TEC Metalworks zich gespecialiseerd in allerlei rvs-constructies, custom made parts en one-off’s voor handling en transport, bereikbaarheid en afscherming van producten of productielijnen. Zij doen dit voor diverse branches en grote bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie en de chemie en farmaceutische industrie. Een flexibele organisatie met veel kennis, kunde en korte communicatielijnen die juist door deze kwalificaties terecht wordt ingeschakeld door toonaangevende opdrachtgevers.

TIKO Kinderopvang

TIKO Kinderopvang is natuurlijk welbekend met al haar vestigingen door Achtkarspelen. Een kinderopvangorganisatie is pas goed als kinderen er graag naar toe gaan en medewerkers er met plezier werken. TIKO biedt daarom een warme, veilige en stimulerende omgeving. Het krijgen van zelfvertrouwen en het leren respecteren van zichzelf en anderen, zijn haar belangrijkste doelen. Door haar meer dan 25 jaar opgebouwde ervaring is TIKO als geen ander in staat aan deze doelen te werken voor onze kinderen.

De genomineerden gaan voor de editie 2018 de strijd aan om te bewijzen dat zij dé onderneming zijn die aanspraak maakt op deze eervolle prijs binnen hun categorie. De jury bepaalt namelijk naar aanleiding van bedrijfsbezoeken bij de genomineerden welke onderneming de prijs in zijn of haar categorie het meest verdient.

De uitreiking van de OP8K vindt plaats op 16 oktober 2018 op een inspirerende locatie, namelijk bij de vorige winnaar van de ondernemersprijs: B&G Foodfactory in Surhuisterveen. Tijdens deze feestelijke avond worden alle zes genomineerden in het zonnetje gezet en is er speciale aandacht voor een zeer goed werkende samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven binnen onze gemeente (best practise). Uiteraard worden op deze avond de winnaars van de juryprijs per categorie bekend gemaakt en uitgebreid gehuldigd. Nieuw is dat er met behulp van de stemmen van het aanwezige publiek ook wordt bepaald welke van de zes genomineerden de publieksprijs OP8K 2018 wint. Meer informatie over de OP8K kunt u vinden via  https://www.abc-achtkarspelen.nl/ondernemersprijs-achtkarspelen. De uitnodiging en het volledige programma van deze avond wordt op zeer korte termijn gecommuniceerd.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?