Gerkesklooster-Stroobos blijft eigen groenonderhoud doen (25-03-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Gerkesklooster-Stroobos blijft eigen groenonderhoud doen

Gerkesklooster-Stroobos blijft eigen groenonderhoud doen (25-03-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 29-04-2019.

Gerkesklooster-Stroobos blijft het groenonderhoud in het dorp zelf doen. Maandag 25 maart tekenden de gemeente Achtkarspelen en stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos hiervoor een overeenkomst voor twee jaar met een vervolgoptie voor nog twee jaar.

Sinds maart vorig jaar voert het dorp de werkzaamheden in het openbaar groen binnen de bebouwde kom zelf uit. Schoffelen, maaien en haagknippen: de Dorpsraad deed dit allemaal zelf of liet de werkzaamheden uitvoeren door lokale ondernemers. Met betrekking tot de kosten is er geen verschil; de Dorpsraad ontvangt hetzelfde bedrag wat normaliter aan het onderhoud van het openbaar groen besteed wordt in Gerkesklooster-Stroobos.

De pilot is geƫvalueerd en gemeente en Dorpsraad zijn tot de conclusie gekomen dat dit een vervolg krijgt. Hiervoor is een stichting opgericht die de uitvoering gaat doen. De Dorpsraad ontvangt positieve reacties uit het dorp, mede omdat zij in staat zijn tot een flexibele uitvoering wat de kwaliteit bevordert. De samenwerking en contacten met de gemeente zijn goed. De Dorpsraad handelt zelfstandig de meldingen af, die binnenkomen via de gemeente.

Op de foto van links naar rechts: Jacob van der Veen en Nanning Wouda van stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos, Anna Dora Winius en Max de Haan van de gemeente en Steven Veenstra van stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?