Heropening horeca per 1 juni (19-05-2020)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Heropening horeca per 1 juni

Heropening horeca per 1 juni (19-05-2020)

RSS
Dit item is verlopen op 31-07-2020.

Veel ondernemers hebben het nu moeilijk, ook in Achtkarspelen. Wij staan in nauw contact met onze ondernemers. Wij bieden ze een luisterend oor, willen graag weten waar ze tegenaan lopen en welke impact ze verwachten op langere termijn. Zo vonden vorige week gesprekken plaats met een afvaardiging van de horecaondernemers.

Heropening restaurants en cafés

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni 12.00 uur open, onder voorwaarden:

  • een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel);
  • bezoekers moeten reserveren;
  • iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden);
  • in een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden). In Achtkarspelen is besloten dat de terrassen tot 5 oktober 2020 tot 24.00 uur open mogen i.p.v. tot 22.00 uur. Als gemeente denken wij mee en faciliteren wij ondernemers binnen onze mogelijkheden. We gaan langs bij de horecaondernemers en bespreken de ideeën en plannen.

Creatieve oplossingen en maatwerk

‘We zien in de coronacrisis saamhorigheid, hartverwarmende reacties en veel onderling begrip,’ zegt wethouder Harjan Bruining. ‘Ondernemers beschikken over een groot aanpassingsvermogen en veel ondernemers bedenken creatieve oplossingen.’
Als gemeente beseffen wij dat er nog veel vragen zijn. Deze proberen wij te beantwoorden. Helaas zijn er ook vragen waar wij geen antwoord op kunnen geven. Dit heeft te maken met het feit dat er constant zaken veranderen. Onze insteek is dan ook om maatwerk te leveren, omdat geen situatie gelijk is. Zodra er meer duidelijkheid komt vanuit het Kabinet over de horeca-regels en de te volgen protocollen delen wij deze informatie.