Home-Start NOF viert 5 jarig jubileum met een theatervoorstelling (13-04-2018)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Home-Start NOF viert 5 jarig jubileum met een theatervoorstelling

Home-Start NOF viert 5 jarig jubileum met een theatervoorstelling (13-04-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2018.

In de IJsherberg in Dokkum was het woensdagmiddag 11 april een drukte van belang. Zo’n honderd ouders, kinderen en vrijwilligers hebben genoten van de familievoorstelling van theater ‘Vertellis’.

Erik van Dort vertelde op kleurrijke wijze dierenverhalen van Toon Tellegen, daarbij muzikaal begeleid door Niels Kooistra en Ori Rysmarczuk. In interactie met de aanwezigen leverde dat vrolijke gezichten op.

Deze feestelijke bijeenkomst was georganiseerd om vrijwilligers en gezinnen van Home-Start een gezellige middag te bezorgen. Juist omdat het in veel gezinnen even niet zo lekker loopt en ouders soms overbelast zijn, kon men op deze middag alle zorgen even vergeten en opgaan in de bijzondere verhalen en muziek van het theater. Alle aanwezigen hebben ontzettend genoten van deze geweldige voorstelling. De kinderen vroegen wanneer ze weer kwamen. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en ging ieder met een glimlach naar huis.

Het programma Home-Start is in 2013 geïntroduceerd Noordoost Friesland. In vijf jaar tijd heeft deze locatie een enorme groei doorgemaakt. Vrij snel na de start sloten alle 6 gemeenten in Noordoost Friesland zich aan en weten steeds meer instanties en gezinnen de weg naar deze informele vorm van hulp te vinden. Home-Start biedt gezinnen met jonge kinderen opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact. Deze hulp is laagdrempelig, gelijkwaardig en sluit aan bij de behoefte van ouders.  Heel veel gezinnen hebben inmiddels profijt gehad van de begeleiding van een vrijwilliger met levenservaring. Home-Start werkt met getrainde vrijwilligers, zelf ook ouder, die gemotiveerd zijn om zich een half jaar tot anderhalf jaar te verbinden aan een gezin. Gemeenten subsidiëren dit programma en het sluit prima aan bij de professionele hulp die geboden wordt in de diverse gemeenten.

Home-Start is een gecertificeerd programma van Humanitas. Vrijwilligers worden van begin tot eind goed begeleidt. Er valt voor zowel gezinnen als vrijwilligers veel winst te behalen. Het plezier en het persoonlijke contact maakt de begeleiding persoonlijk, waardoor het voor ouders heel vertrouwd voelt. Inmiddels zijn er meerdere locaties in Friesland bij gekomen. In Leeuwarden wordt het programma ruim 15 jaar aangeboden. Nieuw zijn de locaties Zuidwest Friesland, de Stellingwerven en Opsterland.

Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?