Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis (06-11-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis

Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis (06-11-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 08-12-2019.

Vanochtend brachten groep 7 en 8 leerlingen van 'it Skriuwboerd' uit Surhuisterveen een ontbijtje bij burgemeester Oebele Brouwer in het gemeentehuis. In de Brassery gaven ze met het Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.800 basisscholen.

Oebele Brouwer overhandigde een cheque van 150 euro aan de kinderen. Hiermee betaalde hij symbolisch het ontbijt met een donatie aan stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn.

Gezond ontbijt
Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

De gemeente Achtkarspelen stimuleert gezonde voeding. Dit is een thema binnen de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht). Uit onderzoek van de GGD Fryslân blijkt dat bijna alle kinderen in Achtkarspelen iedere dag (98%) ontbijten.