Sagen jagen door de Fryske Wâlden (21-10-2015)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Sagen jagen door de Fryske Wâlden

Sagen jagen door de Fryske Wâlden (21-10-2015)

RSS
Dit item is verlopen op 18-11-2015.

Stichting Dam Jaarsma heeft twee nieuwe fiets- en wandelroutes ontwikkeld in het Nationaal Landschap  ‘Noardlike Fryske Wâlden’. Fiets of wandel met verhalenverzamelaar Dam Jaarsma in het decor van boomwallen en pingo’s over eeuwenoude zandpaden, op zoek naar duivels, spoken, bijgelovige boeren en vliegende schepen.

Volksverhalenverzamelaar Dam Jaarsma

Dam Jaarsma (1914-1991) uit Eastermar is Nederlands’ grootste verzamelaar van volksverhalen. Op de fiets door de Fryske Wâlden verzamelde hij zo’n 17.000 volksverhalen, een omvang die uniek is in Europa. Jaarsma zorgde dat deze volksverhalen voor het nageslacht bewaard bleven, door ze te verzamelen, op te tekenen en erover te publiceren. De verzameling Jaarsma is van onschatbare (cultuur)historische en wetenschappelijke waarde. 

Gratis routekaart

De overzichtelijke papieren routekaart ‘Sagen jagen door de Friese Wouden’ toont routes van 15 en 40 kilometer en volgt het netwerk van fietsknooppunten. De route kan zodoende gemakkelijk uitgebreid of ingekort worden.

De routekaart is gratis te verkrijgen in het gemeentehuis in Buitenpost. Ook kunt u de routekaart meenemen bij de start van de route Sagen jagen op het parkeerterrein tegenover ‘it Betterskip’ bij knooppunt 79 in Eastermar.

Meer informatie

Op www.sagenjager.nl kunt u via uw smartphone onderweg verhalen lezen en beluisteren in het Nederlands en het Fries. Op www.damjaarsma.nl vindt u onder ‘fiets-/wandelroutes’ een gratis pdf-document met veel extra cultuurhistorische en landschappelijke informatie en nog meer tweetalige verhalen.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?