Schapen onderhouden openbaar groen in Achtkarspelen (02-05-2018)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Schapen onderhouden openbaar groen in Achtkarspelen

Schapen onderhouden openbaar groen in Achtkarspelen (02-05-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 17-07-2018.

Op verschillende plaatsen binnen de gemeente Achtkarspelen grazen binnenkort schapen om het groen te onderhouden. De inzet van schapen met dit doel is nieuw, maar past bij het streven van Achtkarspelen om bij te dragen aan de biodiversiteit.

De schapen helpen daarbij omdat ze kruiden sparen en zaden en insecten verspreiden. Het komende maaiseizoen is bedoeld om ervaring op te doen.

De schapen blijven een bepaalde periode op een stuk grond, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar voedsel. Daarna vertrekken ze weer om ergens anders hun werk te doen. De inzet van de schapen wordt geregeld door begrazingsbedrijf “By de Hân”. Dit bedrijf heeft ruime ervaring met het inzetten van schapen in openbare gebieden. De kudde wordt dagelijks bezocht door de schaapsherder.

Overlast beperken

De schapen doen in alle rust hun werk, omwonenden zullen in de praktijk weinig last hebben van de kudde. Met afrastering wordt voorkomen dat er honden tussen de schapen terecht komen, of dat de schapen kunnen ontsnappen. Omdat de schapen voor relatief korte periodes ergens staan is de geuroverlast erg klein.

Schapen volgen

In de documenten onderaan dit bericht vindt u een overzicht van de locaties waar de schapen komen. Komen de schapen bij u in de buurt grazen dan wordt u hiervan persoonlijk via een brief op de hoogte gesteld. De schaapskudde is ook te volgen via Facebook (www.facebook.com/bydehan).

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?