Start wegwerkzaamheden in Kootstertille (08-04-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Start wegwerkzaamheden in Kootstertille

Start wegwerkzaamheden in Kootstertille (08-04-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 06-05-2019.

Het riool en de straten Frisostrjitte, Nassauwyk en de Maria Louiseloane in Kootstertille gaan op de schop. Wethouder Max de Haan gaf maandag het startsein voor de werkzaamheden. ‘Bij de totstandkoming van het definitieve ontwerp is nauw samengewerkt met de buurtbewoners en Plaatselijk Belang Kootstertille’, aldus Max de Haan.

Het rioolstelsel in Kootstertille wordt klimaatbestendig gemaakt. Regenwater en vuilwater worden van elkaar gescheiden. Het vuilwater wordt naar de rioolwaterzuivering afgevoerd. Tijdens een stevige regenbui kan het water beter afgevoerd worden. Ook worden de bestaande rijbanen opnieuw gefundeerd. De uitstraling van de kruispunten met de Nassauwyk en Maria Louiseloane veranderen en worden heringericht met nieuwe bestrating. Extra aandacht is besteed aan het parkeerterrein achter de woningen van de Casimirstrjitte. Het terrein wordt opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe bestrating.

Aannemer KWS voert het werk in fasen uit. De verwachting is dat de nieuwe riolering voor de bouwvak aangelegd is en aan het einde van het jaar alle werkzaamheden zijn afgerond.

Wethouder Max de Haan geeft het startsein voor de wegwerkzaamheden in Kootstertille

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?