Stertil B.V ontvangt eerste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vignet (13-03-2018)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Stertil B.V ontvangt eerste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vignet

Stertil B.V ontvangt eerste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vignet (13-03-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Maandag 12 maart heeft Stertil B.V uit handen van de wethouders Harjan Bruining en Sjon Stellinga het eerste MVO vignet ontvangen. “Werkgevers zoals Stertil B.V die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt meedoet moeten herkenbaar zijn en erkenning krijgen voor hun maatschappelijke bijdrage” aldus beide wethouders.

Stertil B.V

Stertil Group is een internationaal bedrijf met als hoofdkantoor Stertil B.V in Kootstertille. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige producten voor de internationale garage- en transportwereld. In Kootstertille heeft het bedrijf de kabelmakerij zodanig ingericht dat deze geschikt is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kabelmakerij heeft o.a. een eigen personeelsingang, aangepaste werkplekken en er is een werkbegeleider aanwezig. De werkomgeving is rustig en er is vooral geen werkdruk.

 “Als bedrijf zijn we heel blij met de opzet van de kabelmakerij, het is mooi om te zien met hoeveel plezier de mensen iedere dag aan het werk zijn met kabels maken. Inmiddels produceren ze 50% van de kabels die we bij Stertil nodig hebben”, aldus directeur Ulbe Bijlsma. Vanuit de gemeente Achtkarspelen werken er inmiddels vier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, daarnaast zijn er ook mensen vanuit andere gemeenten werkzaam.

Foto : Binne Louw Katsma

Fotobijschrift: Directeur Stertil Ulbe Bijlsma ontvangt eerste MVO vignet uit handen van Wethouders Harjan Bruining en Sjon Stelllinga.

v.l.n.r.:  Sjon Stellinga (wethouder) , Debby Klemkerk (Stertil), Ulbe Bijlsma (directeur) en Harjan Bruining (wethouder)

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?