Werkbezoek wethouder Bruining aan Haitsma Beton (04-06-2020)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Werkbezoek wethouder Bruining aan Haitsma Beton

Werkbezoek wethouder Bruining aan Haitsma Beton (04-06-2020)

RSS

Sinds eind jaren zestig is Haitsma Beton neergestreken in Kootstertille en is hier inmiddels niet meer weg te denken. Een aantal van de werknemers woont zelfs in dezelfde straat. Het contact met de omgeving is dan ook goed te noemen, mede omdat er elk jaar een dag wordt georganiseerd waarbij iedereen welkom is om te kijken wat er zo allemaal gebeurt op het grote terrein van Haitsma Beton.

De aanleiding voor het werkbezoek is een nieuw wereldrecord. In Kootstertille zijn namelijk de langste voorgespannen liggers ooit geproduceerd. De liggers, 8 stuks in totaal, hebben een recordlengte van 69 meter en een gewicht van 256 ton. Een behoorlijke opgave, waar men bij Haitsma Beton erg trots op is. En terecht!

Door hun lengte en gewicht kunnen de liggers niet over de weg vervoerd worden. Het transport vindt daarom plaats via het water. Met duwboten worden de pontons in 3 dagen van Kootstertille, via Lemmer-Amsterdam-Tiel-Nijmegen, naar Wanssum (Limburg) vervoerd.

Haitsma Beton houdt zich niet alleen maar bezig met projecten die wereldrecords opleveren. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een totaalleverancier van betonnen producten. Door de geschiedenis van Haitsma Beton lopen drie rode draden: beton, innovatief ondernemerschap en diversificatie. Zo is er in het verleden meegewerkt aan de bouw van de Amsterdam Arena en mag het binnenkort aan de slag met de tribunes van het AZ-stadion.