Wethouder bezoekt ondernemers in Achtkarspelen (15-11-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Wethouder bezoekt ondernemers in Achtkarspelen

Wethouder bezoekt ondernemers in Achtkarspelen (15-11-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 31-01-2020.

Wethouder Economische Zaken, Harjan Bruining ging op de Dag van de Ondernemer op bezoek bij twee bedrijven in de gemeente Achtkarspelen. De wethouder ging naar Pilat en Pilat Producties en Loon-, Grondverzet- & Transportbedrijf Luimstra. ‘Ondernemers zorgen in de gemeente niet alleen voor werkgelegenheid, maar dragen ook bij aan het voorzieningenniveau, de sponsoring van sportieve en culturele activiteiten en de algehele leefbaarheid’, aldus de wethouder.

Koffietafel

Met koffie en taart werd bij beide bedrijven aan tafel op informele manier besproken wat de huidige economische ontwikkelingen zijn voor de MKB-bedrijven in de regio. Bij Loon-, Grondverzet- & Transportbedrijf Luimstra ging het gesprek vooral over de stikstofproblematiek en de PFAS. ‘Wat betreft de stikstofproblematiek zijn er een aantal (nood)oplossingen gecreëerd door de overheid en we hopen dat er ook snel een oplossing voor de PFAS volgt,’ aldus wethouder Bruining.

Dag van de Ondernemer

Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Op deze dag bedanken we ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en vieren we het ondernemerschap. Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer.

Van links naar rechts: Jeldrik Doevendans (bedrijven contact functionaris) Bert Luimstra, wethouder Harjan Bruining en Alida Luimstra