Wie wint de 'Kultuerpriis'en de 'Oanmoedigingspriis jong talint'? (19-11-2019)

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Wie wint de 'Kultuerpriis'en de 'Oanmoedigingspriis jong talint'?

Wie wint de 'Kultuerpriis'en de 'Oanmoedigingspriis jong talint'? (19-11-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 14-01-2020.

Om het culturele klimaat in Achtkarspelen te stimuleren heeft de gemeente twee cultuurprijzen ingesteld: de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen’ en de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen’. In 2020 worden de cultuurprijzen voor de zesde keer uitgereikt.

Twee cultuurprijzen

De ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2020’ kent de gemeente toe aan een persoon of organisatie die de afgelopen twee jaar een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente Achtkarspelen. De ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2020’ is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die de afgelopen twee jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur. De cultuurprijzen worden tweejaarlijks toegekend en zijn een blijk van waardering voor de inwoners die zich inzetten voor cultuur in onze gemeente. Een jury onder leiding van Max de Haan, wethouder Cultuur, beoordeelt de nominaties en kiest voor beide cultuurprijzen een winnaar.

Criteria cultuurprijzen

Om voor de ‘Kultuerpriis 2020’ en de ‘Oanmoedigingspriis jong talint 2020’ in aanmerking te komen, moet u aan de volgende criteria voldoen:

  • Het gaat om kunstbeoefenaars, personen of organisaties, op het terrein van muziek, toneel, zang, dans, beeldende kunst, literatuur of andere kunstuitingen, evenals personen of organisaties die zich inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed of de Friese taal en cultuur.
  • De persoon woont of de organisatie is gevestigd in de gemeente Achtkarspelen.
  • De culturele prestatie is bijzonder en veelbelovend en heeft een inspirerende of stimulerende invloed op cultuur in onze gemeente.
  • De ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen’ is bedoeld voor jongeren tot en met 17 jaar.

Prijzen

De winnaar van de ‘Kultuerpriis 2020’ ontvangt een bedrag van € 1.000 en de winnaar van de ‘Oanmoedigingspriis jong talint 2020’ een bedrag van € 500.

Uitreiking cultuurprijzen

De cultuurprijzen worden uitgereikt tijdens een ‘kulturele jûn’, een feestelijke avond met onder andere optredens van de genomineerden. De datum van de 'kulturele jûn' maken we nog bekend.

Aanmelding

U kunt kandidaten voor de cultuurprijzen aanmelden vóór 13 januari 2020. Gebruikt u hiervoor het aanmeldingsformulier cultuurprijzen 2020.