Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof

Home > Inwoners > Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof

Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof

De omgeving rond De Kruidhof en het stationsgebied in Buitenpost ondergaat de komende jaren een metamorfose. Europa’s grootste botanische tuin maakt zich klaar voor de toekomst. Tegelijkertijd heeft supermarkt Poiesz plannen om een nieuwe winkel te bouwen en wordt de verbinding naar het centrum versterkt. En door de extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden neemt ook de verkeersintensiteit toe.

Er gaat dus het nodige veranderen. Op de pagina leest u de actuele informatie over de ontwikkeling van het Stationsgebied en De Kruidhof in Buitenpost.

Ontwerpschets voetgangersbrug station Buitenpost
Ontwerpschets voetgangersbrug station Buitenpost

 • Laatste projectfase Stationsgebied van start op 29 mei

  (23-05-2017)

  Wegwerkzaamheden Stationsstraat, Schoolstraat en Julianalaan.

  Lees verder
 • Herinrichting Stationsgebied – Schoolstraat Buitenpost

  (13-04-2017)

  De herinrichting van het gebied vanaf het station tot en met de Schoolstraat in Buitenpost is in volle gang. Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Witteveen uit Surhuisterveen. Omwonenden worden door de aannemer, per deelgebied, op de hoogte gehouden van de planning. 

  Lees verder
 • Werkzaamheden voetgangersbrug afgerond

  (08-02-2017)

  Herinrichting van het stationsgebied is in volle gang. Als onderdeel daarvan is een voetgangersbrug over het spoor geplaatst, om het station bereikbaar te maken vanaf de parkeerfaciliteiten aan de noordzijde van het spoor. De brug is inmiddels in gebruik.

  Lees verder
 • Online stemmen geven voetgangersbrug Buitenpost vorm

  (15-06-2016)

  Ruim 650 stemmen hebben bijgedragen aan de vormgeving van de binnenkant van de nieuwe voetgangersbrug in Buitenpost. Inwoners werden opgeroepen om via de website van Achtkarspelen en Facebook hun stem uit te brengen op een selectie historische foto’s, hieruit zijn zes beelden gekozen. Het online stemmen kon tot 6 juni. De bouw van de voetgangersbrug zal direct na de zomervakantie beginnen. Volgens planning wordt de brug eind 2016 opgeleverd.

  Lees verder
 • Eerste nieuwsbrief Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof

  (21-03-2016)

  De eerste nieuwsbrief over de ontwikkeling rond het stationsgebied en De Kruidhof is onlangs verschenen. Hierin lees je welke aanpassingen er zijn gemaakt in het ontwerp, onder andere naar aanleiding van de informatiebijeenkomst van 12 okotber 2015. Verder kun je lezen hoe de globale planning er uit ziet.

  Lees verder
 • Informatiebijeenkomst en folder

  (08-10-2015)

  De omgeving rond het stationsgebied ondergaat de komende jaren een metamorfose. Dat heeft gevolgen voor de omwonenden. De gemeente nodigt daarom de bewoners van de Stationsstraat, Julianalaan, Berkenlaan en Schoolstraat uit voor een informatiebijeenkomst op 12 oktober.

  Lees verder
 • Gebiedsontwikkeling en de regionale positie van Buitenpost

  (06-10-2015)

  Het stationsgebied is belangrijk voor Achtkarspelen. Dankzij het station zijn Buitenpost en de regio goed aangesloten op Leeuwarden en Groningen. Veel mensen maken gebruik van deze voorziening.

  Lees verder
 • Videoimpressie De Kruidhof

  (02-10-2015)

  De Kruidhof is volop in ontwikkeling. Er zit potentie in Europa’s grootste botanische kruidentuin. Stip op de horizon is 2018, wanneer de Kruidhof een ‘buitenpost’ wordt van de Culturele hoofdstad als onderdeel van het programma ‘Silence of the bees’.

  Lees verder
 • Intentieverklaring ontwikkeling Stationgebied

  (15-09-2015)

  De gemeente Achtkarspelen, Botanische tuin De Kruidhof, Het IJstijdenmuseum, Stichting Sociaal Cultureel Werk It Koartling, Stichting Oud Achtkarspelen en Vereniging de Noardlike Fryske Wâlden hebben op 15 september 2015 een intentieverklaring ondertekend. Daarmee spreken zij het voornemen uit om zich gezamenlijk in te zetten voor de ontwikkeling van het gebied rond de Kruidhof en het station in Buitenpost.

  Lees verder
Archief