Herinrichting Stationsgebied – Schoolstraat Buitenpost (13-04-2017)

Home > Inwoners > Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof > Herinrichting Stationsgebied – Schoolstraat Buitenpost

Herinrichting Stationsgebied – Schoolstraat Buitenpost (13-04-2017)

De herinrichting van het gebied vanaf het station tot en met de Schoolstraat in Buitenpost is in volle gang. Het werk wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Witteveen uit Surhuisterveen. Omwonenden worden door de aannemer, per deelgebied, op de hoogte gehouden van de planning. 

Ontwerp

Aan de noordkant van het spoor is een nieuw parkeerterrein aangelegd met een parkeercapaciteit voor 120 extra auto's. Een nieuw noordelijk stationsplein zorgt, samen met de nieuwe voetgangersbrug, voor een goede koppeling met het treinstation en de bus perrons. Op dit moment wordt het zuidelijk stationsgebied opnieuw ingericht zodat een samenhangend stationsomgeving ontstaat.

Er wordt een nadrukkelijke verbinding tussen het stationsgebied en de Kruidhof zichtbaar. Het noordelijk parkeerterrein wordt in dat verband zelfs aangewezen als de parkeerplaats voor de bezoekers van de Kruidhof. Het gebied rondom de Kruidhof wordt autoluw ingericht. Ook de verbinding tussen de Kruidhof en de Voorstraat krijgt extra aandacht.

Het gebied Schoolstraat/Julianalaan wordt helemaal opnieuw aangekleed. Een deel hiervan is al klaar. Het resterende deel wordt in de zomer van 2017 gerealiseerd.

Planning

Aannemer Witteveen Surhuisterveen rondt op dit moment de werkzaamheden ten noorden van het spoor af. Er is ook al een begin gemaakt aan de zuidzijde van het spoor. Momenteel wordt gewerkt aan de oostelijke parkeerplaats. Door de flinke uitbreiding van parkeercapaciteit aan de noordzijde van het spoor worden de parkeerplekken aan de zuidkant in de toekomst gebruikt om de parkeercapaciteit van het gemeentehuis te verbeteren. In de oorspronkelijke situatie zoeken de medewerkers en bezoekers van de gemeente een plek voor hun auto in de nabije omgeving. Dit zorgt in de buurt soms voor overlast. Door de aanpassing van de parkeerruimte neemt parkeeroverlast in de omgeving van het gemeentehuis flink af.

In juni 2017 worden de wegwerkzaamheden in de Schoolstraat/Julianalaan weer opgestart. Aanwonenden ontvangen daarover tijdig bericht van de aannemer.

Communicatie

De gemeente Achtkarspelen communiceert over het project via de website van de gemeente, persberichten, maar ook via twitter en WhatsApp. Ook worden, zodra er belangrijk nieuws is, nieuwsbrieven uitgegeven die langs het werk huis aan huis worden bezorgd. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale versie van deze nieuwsbrief. Tijdens de projectvoorbereiding ontvangt u de nieuwsbrief van de gemeente. Als de uitvoering begint, worden de nieuwsbrieven door de aannemer verzorgd.

Heeft u vragen over dit project voor de gemeente? Dan kunt u een bericht achterlaten via het online reactieformulier.

Voor vragen, ideeën of opmerkingen die u niet via de mail of via het reactieformulier kwijt kunt, mag u ook telefonisch contact opnemen met de gemeente, via het telefoonnummer 14 0511. U kunt dan het beste vragen naar Henk Tjoelker, Erik de Boer of Kees Wielstra.