Online stemmen geven voetgangersbrug Buitenpost vorm (15-06-2016)

Home > Inwoners > Ontwikkeling Stationsgebied en De Kruidhof > Online stemmen geven voetgangersbrug Buitenpost vorm

Online stemmen geven voetgangersbrug Buitenpost vorm (15-06-2016)

Ruim 650 stemmen hebben bijgedragen aan de vormgeving van de binnenkant van de nieuwe voetgangersbrug in Buitenpost. Inwoners werden opgeroepen om via de website van Achtkarspelen en Facebook hun stem uit te brengen op een selectie historische foto’s, hieruit zijn zes beelden gekozen. Het online stemmen kon tot 6 juni. De bouw van de voetgangersbrug zal direct na de zomervakantie beginnen. Volgens planning wordt de brug eind 2016 opgeleverd.

Blikvanger

De voetgangersbrug in Buitenpost wordt een blikvanger die het station verbindt met het nieuwe parkeerterrein. Aan de buiten- en binnenkant van de voetgangersbrug komen afbeeldingen die kenmerkend zijn voor Achtkarspelen. De binnenzijde wordt vormgegeven met beelden uit de rijke historie van de gemeente. De foto’s komen uit de nalatenschap van Anne van Lune uit Buitenpost, de tekeningen waar uit gekozen kon worden zijn afkomstig van ‘meester’ Van der Bij.

Station Buitenpost

Arriva vervoert circa 7.500 reizigers op een gemiddelde werkdag tussen Leeuwarden en Groningen. Het station in Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, 1.800 reizigers maken dagelijks gebruik van het stationsgebied. Het aantal treinreizigers neemt naar verwachting de komende jaren toe. Om het parkeerprobleem op te lossen en de bereikbaarheid van het station te verbeteren ondergaat het stationsgebied een metamorfose. Er wordt een groot parkeerterrein ten noorden van het spoor gerealiseerd dat door middel van een voetgangersbrug met het zuidelijk stationsgebied wordt verbonden.