De gemeente is gestart met de uitgifte van 1 kavel aan de Newtonstraat in Buitenpost. Kadastraal bekend als Buitenpost D304. De kavel heeft een kadastrale oppervlakte van 3.800 m2 en een gebruiksoppervlakte van 3.415 m2. Voor het bedrijventerrein is al eerder een bestemmingsplan vastgesteld. De kavel heeft de enkelbestemming Bedrijventerrein en een bedrijfswoning is niet toegestaan.

Voor de verkoop van deze kavel is door de gemeente een eerdere interessepeiling uitgevoerd waarvoor veel bedrijven hun belangstelling toonden. De inschrijfperiode begint op donderdag 23 december 2021 en eindigt op woensdag 19 januari 2022. Bij meerdere inschrijvingen vindt de loting plaats op woensdag 26 januari 2022.

Inschrijving bedrijfskavel De Swadde in Buitenpost

De inschrijving is met name bedoeld voor bestaande bedrijven die gevestigd zijn in de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Ook bedrijven uit andere gemeenten mogen echter inschrijven op de kavel. De uitbreiding is bedoeld voor bedrijven, vergelijkbaar met de bedrijven die nu op De Swadde gevestigd zijn met een milieucategorie tot en met 3.2.

Meer informatie is via https://www.achtkarspelen.nl/bedrijventerrein-de-swadde-buitenpost/ te lezen.

kaartje-de-swadde
kaart van de Swadde