Donderdag 14 juli is Lisanne Hiemstra uit Harkema geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Achtkarspelen. Net als burgemeester Oebele Brouwer, krijgt zij een echte ambtsketen. De gemeente nodigt alle inwoners, jong en oud, uit om een ambtsketen te ontwerpen. De ontwerper van het winnende voorstel krijgt 250 euro.

In Achtkarspelen wonen veel creatievelingen en daar willen we graag gebruik van maken. Ontwerp een mooie ambtsketen, passend bij de gemeente en bij een kinderburgemeester. De materiaalkeuze staat vrij, maar belangrijk is dat de keten voor langere tijd gedragen kan worden en tegen een stootje kan. De nieuwe ambtsketen wordt ieder jaar doorgegeven aan de volgende kinderburgemeester. Kiest een deskundige jury jouw ontwerp als winnaar? Dan krijg je 250 euro en kan de keten gemaakt worden. Geef in het voorstel aan of je de keten zelf maakt. Is dat niet mogelijk, geef dan aan wie het wel kan.

Meedoen

Wil je meedoen met de ontwerpwedstrijd? Dan ontvangen we graag een beknopte begroting met daarin de materiaal- en productiekosten. Stuur voor 20 september je ontwerp en begroting van de ambtsketen. 

Alles op een rij

  • Alle inwoners van Achtkarspelen mogen meedoen met de ontwerpwedstrijd, jong en oud.
  • De materiaalkeuze staat vrij, maar belangrijk is dat de keten voor langere tijd gedragen kan worden en tegen een stootje kan.
  • De keten moet prettig en makkelijk draagbaar zijn.
  • Een kinderburgemeester zit in groep 8 van het basisonderwijs.
  • De ambtsketen moet typerend zijn voor de gemeente Achtkarspelen en passen bij een kinderburgemeester.
  • Stuur een beknopte begroting met daarin de materiaal- en productiekosten mee met je ontwerp, doe dit voor 20 september.
  • Geef in het voorstel aan of je de keten zelf maakt. Is dat niet mogelijk, geef dan aan wie het wel kan.