Ook dit jaar vieren we Koningsdag thuis. Helaas geen Koningsspelen, geen (kinder)vrijmarkten, geen feestjes en gezamenlijke activiteiten. Dat betekent niet dat we de verjaardag van de Koning overslaan. We vragen je er thuis een feestelijke dag van te maken door de vlag op te hangen, je huis te versieren en om 10 uur met alle Nederlanders mee te zingen met het Wilhelmus. Ook is er een beperkt aantal landelijke activiteiten, het complete programma vind je op https://www.oranjebond.nl/koningsdag-2021/

We willen ook op Koningsdag zoveel mogelijk beweging tegen gaan om besmettingen te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Houd je daarom ook tijdens deze dagen aan de basisregels tegen verspreiding van het coronavirus.

Koningsdag

Relevant nieuws

  • Eerste bruiloft op nieuwe trouwlocatie in Buitenpost 

    Neeltje Rigtje van der Veen en Hans van Eck gaven elkaar onlangs het ja-woord bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Het was de eerste keer dat op deze locatie in de gemeente Achtkarspelen getrouwd werd. In een sfeervolle en natuurrijke omgeving aan het Egypte voltrok trouwambtenaar en burgemeester Oebele Brouwer het huwelijk.
  • Aangepaste feestelijke lintjesregen in Achtkarspelen

    Burgemeester Oebele Brouwer heeft maandag vijf lintjes uitgereikt in de gemeente Achtkarspelen. Dit deed hij door de vijf inwoners, die een Koninklijke Onderscheiding krijgen, op te bellen vanuit hun voortuin
  • Kwijtschelding huur gemeentelijke binnen- en buitensport Achtkarspelen

    Nog steeds kunnen we niet sporten zoals we gewend zijn. Buiten kan er het één en ander maar de binnensport is nog steeds gesloten. Het college van B en W heeft daarom besloten om de sport hierin te compenseren.