Vrijdag gingen de heipalen de grond in voor de nieuwbouw van 4 woningen aan het Flaakskampke, nabij de sportvelden, in Twijzel. Het gaat hier 2 woningen 2-1 kap. De woningen worden gebouwd door Stichting Woningbouw Achtkarspelen. De kinderen van basisschool de Oanrin waren hierbij aanwezig en kregen uitleg van directrice Emmy Elgersma van SWA en wethouder Jouke Spoelstra.

Type 2-1 kap

‘De woningen die we hier gaan bouwen zijn 2 woningen (type 2-1 kap). De woningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en douche op de begane grond’, aldus Emmy Elgersma van SWA. Het Flaakskampe heeft in 2019 zijn naam gekregen en is de nieuwe straat op waar eerst het voormalig sportveld was. Naast de woningen die SWA bouwt zijn er nog 4 kavels beschikbaar. ‘Ik ben blij met de bouw van deze levensloopbestendige woningen in Twijzel. Het is belangrijk dat vraag en aanbod zoveel mogelijk in balans blijft in al onze dorpen’, aldus wethouder Jouke Spoelstra.

Foto van de eerste paal in Twijzel
Wethouder Jouke Spoelstra, Emmy Elgersma van SWA en de kinderen van basisschool de Oanrin.

Relevant nieuws

 • Eerste bruiloft op nieuwe trouwlocatie in Buitenpost 

  Neeltje Rigtje van der Veen en Hans van Eck gaven elkaar onlangs het ja-woord bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Het was de eerste keer dat op deze locatie in de gemeente Achtkarspelen getrouwd werd. In een sfeervolle en natuurrijke omgeving aan het Egypte voltrok trouwambtenaar en burgemeester Oebele Brouwer het huwelijk.
  Trouwlocatie Achtkarspelen
 • Aangepaste feestelijke lintjesregen in Achtkarspelen

  Burgemeester Oebele Brouwer heeft maandag vijf lintjes uitgereikt in de gemeente Achtkarspelen. Dit deed hij door de vijf inwoners, die een Koninklijke Onderscheiding krijgen, op te bellen vanuit hun voortuin
 • Koningsdag thuis

  Ook dit jaar vieren we Koningsdag thuis.
  Koningsdag