Woensdagochtend 5 april is de opening van het Friese Doortrappen-seizoen. Het programma Doortrappen heeft als ambitie ouderen tot hun 100e veiliger te laten fietsen, zodat ze langer zelfstandig mee kunnen doen in de maatschappij. 

Doortrappen door de Wâlden

We trappen in Achtkarspelen af met een fietstocht voor ouderen met fietsfanaat en oud-wethouder Max de Haan. De tocht gaat door de omgeving van Buitenpost, Gerkesklooster en Augustinusga. Tijdens de fietstocht worden er ook tips gegeven over fietsveiligheid. De route is ongeveer 18 kilometer en gaat over veilige paden en wegen door de mooie natuur van o.a. de Mieden. Er is een tussenstop met wat lekkers. Het startschot wordt om 10.00 uur gegeven door wethouder Sierd Vegelin bij Wiersma Fietsen in Buitenpost.


Opgeven voor de fietstocht

Wilt u meefietsen? Dan ontvangen wij graag uw opgave via Doortrappencoördinator Rianne Wiersma, per e-mailadres r.wiersma@achtkarspelen.nl met vermelding van uw naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. U mag natuurlijk ook iemand meenemen, in dat geval ontvangen we ook graag zijn of haar gegevens. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld u snel aan!


Start van een fietsgroep

Na de feestelijke opening start er rond eind april een fietsgroep voor ouderen in deze regio. De basis van deze fietsgroep zal gezelligheid en verkeersveiligheid zijn. De startdatum, dag en tijdstip zijn nog niet bekend en zijn in overleg met de deelnemers. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers en ook naar een enthousiaste wegkapitein die de groep wil begeleiden en de routes van tevoren wil maken. Dit is tegen een vrijwilligersvergoeding. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Rianne Wiersma via e-mailadres r.wiersma@achtkarspelen.nl