Gemeentehuis

Home > Organisatie & bestuur > Gemeentehuis

Gemeentehuis

Raadzaal huren

U kunt de raadzaal van het gemeentehuis in Buitenpost huren. De raadzaal wordt in bruikleen gegeven aan organisaties uit de gemeente Achtkarspelen die een kleinschalig cultureel evenement willen houden. Ook bedrijven of overheidsinstanties die een werkconferentie of symposium willen organiseren die/dat aansluit bij de maatschappelijke functie van de gemeente en die gericht is op deze regio, kunnen hier gebruik van maken. Ga naar meer informatie over het huren van de raadzaal via de knop aan de rechterkant van deze tekst.

Vernieuwd gemeentehuis

Het moderne gemeentehuis dateert uit 1977, maar is in 1999 grotendeels verbouwd en gerenoveerd. Er is toen een nieuwe vleugel met een geheel nieuwe entree aan de kant van de Stationsstraat in gebruik genomen. Dit nieuwe deel bestaat uit meer kantoorruimte, een ontvangsthal en een raadszaal. Het naastgelegen historische Jeltingahuis werd gerenoveerd en verbonden met het gemeentehuis. Het Jeltingahuis is momenteel in gebruik voor huwelijksvoltrekkingen en vergaderingen.

8 juni 2011 is het vernieuwde gemeentehuis heropend. De verbouwing heeft in totaal een jaar geduurd. Het gemeentehuis is uitgebreid en verbouwd zodat het voldoet aan de eisen van de brandveiligheid en de veiligheid van de medewerkers garandeert.

Vanuit de ambitie om de dienstverlening op een nog hoger en onderscheidend niveau te brengen, is er een Klantcontactcentrum (KCC) ingericht. De contacten met burgers, het aannemen en mogelijk direct afhandelen van vragen en eenvoudige producten, vinden plaats in het KCC.