Vacature Senior Adviseur HRM

Home > Organisatie & bestuur > Vacature Senior Adviseur HRM

Vacature Senior Adviseur HRM

Ter versterking van het onderdeel HRM zoekt Werkmaatschappij 8KTD een

Senior Adviseur HRM
(28 - 32 uur per week)

De Werkmaatschappij 8KTD is de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en verleent diensten aan de inwoners van beide gemeenten en voor de beide gemeentelijke organisaties.

HRM maakt deel uit van het team Advies, samen met de adviseurs van Communicatie en Juridische zaken. Onder HRM valt ook Slagwerk, ons interne loopbaanexpertisecentrum.

Team Advies zoekt een (zeer) ervaren senior adviseur HRM, voor 28-32 uren per week. Ingangsdatum in overleg, maar graag zo snel mogelijk.

Wie zoeken wij?

  • (Strategisch) partner en adviseur van de gemeentesecretarissen/directeuren van de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en de Werkmaatschappij 8KTD;
  • (Strategisch) gesprekspartner en adviseur voor de leden van het managementteam op het gebied van organisatieverandering- en ontwikkeling;
  • Schakel tussen de organisatie, het management en HRM. Sommige thema’s worden opgepakt door Slagwerk (zoals loopbaangesprekken en organisatie brede opleidingen). Andere thema’s worden opgepakt door de HR-accountadviseurs (vormgeven en implementeren van beleid, regelingen en HR-instrumenten) en adviseur rechtspositie en arbeidsvoorwaarden;
  • Initiëren, begeleiden en implementeren van verandering- en organisatie-   ontwikkeltrajecten en meewerken in projecten en activiteiten gericht op veranderingen (competentieontwikkeling);
  • Vertalen van in- en externe ontwikkelingen naar strategisch HRM- en organisatiebeleid voor alle drie organisaties en deze bij het management weten te agenderen;
  • Vraagstukken vertalen naar de organisatiecontext en die op begrijpelijke wijze uiteen kunnen zetten;
  • Bijdragen aan personeelsontwikkeling, het strategisch personeelsmanagement en de zichtbaarheid van het HRM-team;
  • Zorgen voor integraliteit met andere strategische beleidsterreinen;
  • Intensief samenwerken met de accountadviseurs HRM, HRM-specialisten en Slagwerk.

Wat breng je mee?

Met jouw expertise en aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaren in een soortgelijke functie en organisatie) op het gebied van HRM en daaraan verwante verandertrajecten en organisatieontwikkeling ben je een stevige (strategisch) adviseur. Je bent in staat overtuigend te adviseren en mensen te activeren. Met je advies inspireer je en initieer je beweging. Je staat stevig in je schoenen maar kent ook de grenzen van het advieswerk.

Je bent de schakel tussen HRM, de directie en het managementteam. Je zet de koers die politiek/bestuurlijk gemaakt wordt om in HR-opdrachten en legt deze terug in het team. Voor het team ben je een (eerste) aanspreekpunt en sparringpartner. Je overziet daarbij het geheel waardoor verschillende HR-instrumenten een logisch en visionair HR-beleid vormen.

Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en analytisch sterk. Je hebt oprechte interesse in belangen van anderen en weet verschillende belangen bij elkaar te brengen. Je spreekt daarbij je creativiteit en vernieuwingskracht aan. Je bent ondernemend en communicatief sterk, gaat voor kwaliteit en werkt graag in een team. Je bent klantgericht en realistisch tegelijk. Daarnaast ben je een goede schrijver. Je schakelt snel en het werken aan complexe vraagstukken is voor jou een uitdaging.

Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt een passende opleiding gedaan, bij voorkeur op HRM-gebied.

Tot slot heb je een positieve houding ten opzichte van de Friese taal waarbij beheersing van de Friese taal een pré is.

Wat bieden wij jou? 

Wij bieden een gevarieerde functie in een enthousiast en loyaal team. Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast, bij goed functioneren. Je salaris bedraagt minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (functieschaal 11, indicatief). We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuze Budget (IKB). 

Ben je enthousiast? 

Stuur dan uiterlijk 25 januari aanstaande jouw motivatie en CV naar Else Kiers, HRM accountadviseur, e.kiers@t-diel.nl.

Wanneer je meer informatie over de functie en/of organisatie wilt, kun je contact opnemen met de teamleider Advies, Ronald Pieters. Hij is te bereiken via r.pieters@achtkarspelen.nl of via 06-15585025. Voor vragen kun je ook terecht bij Else Kiers bereikbaar via e.kiers@t-diel.nl of via 06-21227622.

Wanneer hier aanleiding toe is, kunnen we je vragen deel te nemen aan een assessment.

Tot slot is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een vereiste.

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?