Ouders in Achtkarspelen zijn over het algemeen erg positief over de ‘Drink water campagne’ op het consultatiebureau. Zij ontvangen op het consultatiebureau tijdens het 9 maanden consult een Difrax oefenbeker en informatie over het belang van water drinken. Met 2 jaar krijgen kinderen het (voorlees)boekje Drink water met Sem. Ouders zijn gevraagd naar hun ervaringen en ook medewerkers op het consultatiebureau en de logopedist. ‘Fijn dat ouders enthousiast zijn en we op deze manier vanaf het allereerste begin gezonde drinkgewoonten kunnen aanleren bij kinderen’, aldus wethouder Margreet Jonker.

Drink water campagne

Aan de watercampagne voor 0-4 jarigen werken jeugdverpleegkundigen, een logopedist, een gezondheidsbevorderaar van de GGD en de JOGG-regisseur nauw samen. In 2018 is de campagne gestart als initiatief vanuit JOGG Achtkarspelen. Dit najaar is de campagne geëvalueerd: Het stimuleert een gezonde drinkhouding, ‘maakt water drinken normaal’ en het voorkomt problemen op het gebied van taal, spraak of gebit. 27% van de kinderen drinkt daadwerkelijk meer/vaker water na het gesprek met de verpleegkundige. 91% van de ouders pleit voor doorgaan met de drinkwatercampagne op het consultatiebureau. Geen enkele ouder adviseert om ermee te stoppen. Er zijn enkele aanbevelingen, zoals: de beker iets vroeger uitdelen, al met 7 of 8 maanden. En dat het belangrijk is om aandacht te houden voor water drinken in de periode na het consultatiebureau, dus als kinderen naar de basisschool gaan.

Meer informatie

Wie meer informatie over de watercampagne wil, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Willemijn Meijer via telefoonnummer 088-2299198 en e-mail w.meijer@ggdfryslan.nl

Watercampagne
Jeugdverpleegkundige Joke van Halsema overhandigt Desley Veenstra-de Vries en haar zoontje Julian de Difrax oefenbeker en informatie over het belang van water drinken.