Dit jaar staat het recreatiestrand nabij Drogeham en Kootstertille voor het eerst op de lijst van de provincie met veilige en schone zwemlocaties. ‘Om tot een officiële zwemwaterlocatie te komen werd de waterkwaliteit bij Skûlenboarch de afgelopen jaren continue gecontroleerd. Het is mooi dat we nu officieel op deze lijst staan,’ aldus wethouder Max de Haan. ‘De kwaliteit van het zwemwater werd vorig jaar zelfs als uitstekend aangemerkt, dus laat het mooie zwemweer maar komen.’

 

Veilige en schone zwemlocatie

De provincie wijst elk jaar zwemwaterlocaties aan waar veilig en gezond gezwommen kan worden. Door regelmatig monsters van het water te nemen en te onderzoeken wordt de kwaliteit van het water in de gaten gehouden. Ook wordt de locatie gecontroleerd op veiligheid. Op Zwemwater.nl staat informatie over de kwaliteit van het zwemwater op alle locaties in Nederland.
 

Recreatiestrandje

Het recreatiestrand Skûlenboarch ligt verscholen in een groene, rustige omgeving aan de rand van de zandwinning. De zwemgelegenheid is volledig afgebakend, hiermee is het strandje bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook is er een sanitaire unit aanwezig.

 

Strandje Skûlenboarch

Relevant nieuws

 • Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

  Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. ‘Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen’, aldus wethouder Harjan Bruining. ‘De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen.’
 • Herinrichting Oude Dijk geëvalueerd

  In januari 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Oude Dijk beter in te richten. De maatregelen zijn geëvalueerd en samengevat.
 • Start werkzaamheden Alde Dyk

  Dinsdagochtend gaf wethouder Max de Haan het startsein voor de werkzaamheden aan de Alde Dyk in Kootstertille. De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. 
  Max de Haan bij wegwerkzaamheden Alde Dyk