De gemeente Achtkarspelen roept haar inwoners op om publiekscontacten zo veel mogelijk te mijden. Dit geldt ook voor een bezoek aan het gemeentehuis. Daarom vragen wij u om een niet urgent bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen tot na 19 januari.

Is bijvoorbeeld uw reisdocument of rijbewijs tot eind januari geldig en niet met spoed nodig, dan graag uw bezoek uitstellen. Ligt uw document klaar? Maar is uw huidige document nog wel een aantal weken geldig? Stel uw bezoek dan ook nog even uit.

Wilt u post afleveren? Gooi het dan in de brievenbus.

Wist u dat u bepaalde zaken ook thuis online kunt regelen? Zo kunt u een verhuizing online doorgeven, een uittreksel digitaal aanvragen en ook bouwtekeningen zijn digitaal aan te vragen. We vragen u om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, zodat u niet naar het gemeentehuis hoeft te komen.

Is persoonlijk contact met een medewerker van het gemeentehuis noodzakelijk? Dan kunt u online een afspraak maken of maak een telefonische afspraak via 14 0511.

Relevant nieuws

 • Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

  Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. ‘Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen’, aldus wethouder Harjan Bruining. ‘De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen.’
 • Herinrichting Oude Dijk geëvalueerd

  In januari 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Oude Dijk beter in te richten. De maatregelen zijn geëvalueerd en samengevat.
 • Start werkzaamheden Alde Dyk

  Dinsdagochtend gaf wethouder Max de Haan het startsein voor de werkzaamheden aan de Alde Dyk in Kootstertille. De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. 
  Max de Haan bij wegwerkzaamheden Alde Dyk