Het vaccineren tegen het coronavirus is in volle gang. Kunt u niet zelfstandig of met hulp van anderen naar de vaccinatielocatie komen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Wij vragen u om met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de priklocatie te reizen. Mocht dit niet lukken dan vragen wij u een beroep te doen op het sociale netwerk (kinderen, buren et cetera).

Wat als u niet met het eigen vervoer of door het inschakelen van het sociale netwerk naar de priklocatie kunt komen?

 • Heeft u een Valys pas? Dan kunt u met Valys reizen naar de priklocatie. Telefoonnummer Valys 0900-9630
 • Heeft u een taxipas van de Wmo? Dan kunt u contact opnemen met Jobinder om het vervoer te regelen. Telefoonnummer: 0900-4050500
 • Is bovenstaande niet voor u van toepassing? Dan kunt u contact opnemen met Welzijnsorganisatie Kearn via telefoonnummer 0511-465200. Zij zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur. Kearn kan kijken of er een vrijwillger beschikbaar is die met u naar het WTC kan reizen. 

Als bovenstaande opties geen oplossing bieden dan kunt u contact opnemen met uw huisarts om u in de huisartsenpraktijk te laten vaccineren. De huisarts heeft op dit moment waarschijnlijk nog geen geschikt vaccin. Het duurt in dat geval langer voordat u de vaccinatie kan ontvangen.

Relevant nieuws

 • Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

  Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. ‘Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen’, aldus wethouder Harjan Bruining. ‘De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen.’
 • Herinrichting Oude Dijk geëvalueerd

  In januari 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Oude Dijk beter in te richten. De maatregelen zijn geëvalueerd en samengevat.
 • Start werkzaamheden Alde Dyk

  Dinsdagochtend gaf wethouder Max de Haan het startsein voor de werkzaamheden aan de Alde Dyk in Kootstertille. De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. 
  Max de Haan bij wegwerkzaamheden Alde Dyk