Tijdens de voorjaarseditie van de Fairtradeweek kregen de kinderen van 8 tot en met 12 jaar van de basisscholen in Achtkarspelen de opdracht om hun eigen wikkel voor de Tony Chocolonely reep te ontwerpen. Er deden maar liefst vijf scholen mee. Het thema van het ontwerp was Fairtrade en klimaat.

Wethouder Lea van der Tuin ging bij de scholen langs om de prijzen uit te reiken. In elke leeftijdscategorie werd er een winnaar uitgeroepen: In de leeftijdsgroep van 8 jaar is Eline van Boekel van De Fontein in Buitenpost de winnaar. Jalysa Koops van It Skriuwboerd in Surhuisterveen de winnaar van de 9-jarigen. In de leeftijdsgroep van 10 jaar gaat de prijs naar Josha Dijkstra van de Wâldiik uit Boelenslaan. Sil Dijkstra van It Holdernest in Harkema won de prijs bij de 11 jarigen. En Sabrina Epema van de Oanrin in Twijzel was de winnaar bij de 12-jarigen.


De winnaars kregen een Tony Chocolonely reep met een wikkel met hun eigen ontwerp. “Dit is een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met het doel van Fairtrade”, zegt wethouder Van der Tuin.

Winnaar Sil Dijkstra
Winnaar Sabrina Epema
Winnaar Josha Dijkstra
Winnaar Jalysa Koop
Winnaar Eline van Boekel