Vanaf 1 maart is er een andere werkwijze voor het brengen van afval naar de milieustraat in Buitenpost. Inwoners uit Achtkarspelen kun het merendeel van het afval gratis blijven inleveren. Voor bouw- en sloopafval moet betaald worden. Hierdoor hoeft de afvalstoffenheffing minder te stijgen.

Welk afval kan gratis gebracht worden?

Afval dat in een huishouden structureel vrijkomt kan nog steeds gratis worden gebracht: Grof huishoudelijk afval, papier, textiel, (vlak)glas, wit- en bruingoed, metaal, asbest en asbest gelijkend materiaal, frituurafval en autobanden.

Voor welk afval moet worden betaald?

Voor bouw- en sloopafval moet betaald worden. Dit betreft hout (sloop/bouwhout), puin, gips, tuinhout/bielzen, dakleer en overige bouw- en sloopstromen. Dit zijn dure afvalstromen om te verwerken en komen vrij bij situaties die niet vaak voorkomen, een verbouwing bijvoorbeeld.

Tarieven

De volgende tarieven worden gehanteerd voor bouw- en sloopafval: kofferbak € 5, aanhanger € 12 en een tandemasser (grote kar) € 35. De betaling wordt gedaan aan de poort via pin.

container milieustraat Burgum

Relevant nieuws

 • Deel Harkema ontvangt stempas later

  Door een bezorgprobleem wordt in een aantal straten in Harkema de stempas voor de Tweede Kamerverkiezing later bezorgd.
 • Bouw nieuw zwembad Buitenpost bereikt hoogste punt

  De bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost heeft het hoogste punt bereikt. Met deze mijlpaal is het nieuwe zwembad weer een stap dichterbij.
 • De TONK

  Om huishoudens te ondersteunen bij noodzakelijke kosten voor wonen, is er nu TONK.
  Betalen rekeningen