Het is voor iedereen belangrijk om een goede ziektekostenverzekering te hebben. Een uitleg over wat de zorgverzekering precies is vindt u op de website Uitleg Zorgverzekering.

De AV Frieso is een ‘collectieve’ ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen. De gemeente Achtkarspelen heeft deze verzekering afgesloten bij De Friesland. De verzekering geeft een goede dekking tegen een lage prijs. De AV Frieso bestaat uit een basisverzekering én een aanvullende verzekering. In de AV Frieso Compleet zitten veel vergoedingen die chronisch zieken en gehandicapten kunnen hebben. Bijzondere bijstand aanvragen is voor deze kosten dan niet meer nodig.

Wanneer u recht heeft, betaalt de gemeente mee aan de verzekering die u kiest. Op de basisverzekering en de aanvullende verzekering krijgt u korting. De Friesland Zorgverzekeraar verrekent dit met uw premie.

Op de pagina gezond verzekerd vindt u per verzekering een voorbeeld van de kosten die u zelf nog moet betalen wanneer u gebruik maakt van de AV Frieso.

Vraag AV Frieso aan

Hoe werkt het?

U kunt kiezen voor AV Frieso Compleet. Bij deze verzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. U kunt uw eigen risico in termijnen betalen en er is geen medische selectie. Wilt u weten of deze AV Frieso variant het beste bij u past? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht of kijk op de website van Gezond Verzekerd.

Heb ik recht op de AV Frieso?

De AV Frieso is er voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Dit zijn de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de AV Frieso:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft niet meer vermogen dan:
    • alleenstaande € 6.505,00
    • alleenstaande ouder en gehuwden/samenwonenden € 13.010,00.

Bekijk de tabel onderaan deze pagina om te bekijken of u met uw inkomen in aanmerking komt voor de AV Frieso (110% van de bijstandsnorm die op u van toepassing is).

Wat moet ik doen?

Bent u voor uw zorgkosten verzekerd bij De Friesland? Dan kunt u op elk moment overstappen naar de AV-Frieso  (de overstap gebeurt altijd op de 1e van de maand). Vul het aanvraagformulier in.

Bent u op dit moment verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Dan kunt u overstappen naar De Friesland op 1 januari van het komende jaar. U moet dit wel geregeld hebben vóór die datum. Wilt u overstappen? Vul dan het formulier in.