MFC It Vleckehûs

Foto MFC It Vleckehus

It Vleckehûs, het Multifunctioneel Centrum (MFC), Bartholomeüs Jacobus Schurerweg 14 in Surhuisterveen is dé plaats waar het allemaal gebeurt, waar veel organisaties en instellingen hun intrek hebben genomen.

Iedereen die door Surhuisterveen rijdt, kan er niet omheen: het Multifunctioneel Centrum It Vleckehûs. Een prachtig gebouw waarin diverse organisaties en instellingen huisvesten. Met als doel 1 centraal punt te vormen voor iedereen in Surhuisterveen en wijde omstreken.

Surhuisterveen is de spil van de gemeente Achtkarspelen. Volop bedrijvigheid. Vandaar dat voor dit gebouw is gekozen voor de naam It Vleckehûs: hét huis waarin volop activiteiten en mogelijkheden zijn en waar iedereen zich thuis voelt.

It Vleckehûs is dé plek waar u andere mensen kunt ontmoeten en een praatje kunt maken onder het genot van een kopje koffie. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor jong en oud.

Open Inloop

Iedereen die behoefte heeft aan een babbeltje met een kopje koffie is welkom bij de Open Inloop in de gemeenschappelijke ruimte van It Vleckehûs. Het is een inloopmoment voor jong en oud. Er is een luisterend oor, er kan samen geknutseld worden of er wordt gezorgd voor ondersteuning en doorverwijzing bij vragen.

De Open Inloop is een samenwerking tussen de bibliotheek, Sociaal Cultureel Werk Surhuisterveen (SOKS) en KEaRN. Naast de dagelijkse inloopmomenten wordt op de woensdagavond en 1 keer per 2 weken op de zondagmiddag het inloopmoment verzorgd door SOKS.

Iedere maand wordt er een thema behandeld. Bijvoorbeeld creatief bezig zijn of puzzelen. De bibliotheek sluit dan aan met boeken over het thema.

Ruimte huren in It Vleckehûs?

U kunt een ruimte huren voor:

  • een bijeenkomst, bijvoorbeeld voor een vergadering, overleg of workshop
  • een flexplek
  • repetities van bijvoorbeeld een koor- of muziekgroep

Loop eens binnen en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen?

Of wilt u meer informatie over beschikbaarheid en mogelijkheid voor het huren van een ruimte? Vul het aanvraagformulier in. Wij nemen dan contact met u op.