Als inwoners van de gemeente Achtkarspelen kunt u per dag 6 m3 gratis compost ophalen van het milieuterrein Lutkepost.

De gemeentelijke compost wordt geproduceerd uit het groenafval afkomstig van particuliere tuinen en van de buitendienst, hekkelmateriaal en bermgras. Dit levert compost van goede kwaliteit: een uitstekende natuurlijke meststof waarmee uw tuin pas echt tot bloei komt. Let maar eens op deze zomer!

Hoe werkt het?

Compost ophalen

Ophalen van compost kan alleen door inwoners van de gemeente Achtkarspelen. Als inwoner kunt u per dag 6 m3 gratis compost ophalen van het milieuterrein Lutkepost. Wel moet u zich eerst melden bij de beheerder van het milieuterrein.

Compost zit niet in zakken, maar is los verkrijgbaar. Als de shovel beschikbaar is, kan deze het compost op uw aanhanger laden. Is de shovel niet aanwezig of wordt deze op dat moment voor wat anders ingezet? Dan moet u de compost zelf scheppen.

Compost laten bezorgen

Compost kan door de gemeente binnen de gemeentegrens aan huis worden bezorgd. De compost blijft gratis. Wel wordt een vergoeding van € 30,- per vracht gevraagd voor het vervoeren van de compost. Ook als er minder dan 6m3 moet worden bezorgd, dan blijven de kosten € 30,- per vracht. Bij aflevering moet u de kosten contant betalen.

Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer) om compost te laten bezorgen.

Wat kost het?

Halen: Maximaal 6 m3 per dag: gratis

Laten brengen: € 30,- per vracht voor het vervoer