De GlobalGoals, of SustainableDevelopmentGoals, zijn 17 door de Verenigde Naties vastgestelde doelen. De doelen zijn erop gericht om er samen voor te zorgen dat onze wereld gezonder, rechtvaardiger en duurzamer wordt. Ook in Achtkarspelen voelen wij ons verantwoordelijk voor het aanpakken van deze wereldwijde uitdagingen. Daarom heeft de raad op 22 april 2021 besloten dat we Global aansluiten bij de Global Goals campagne.

GlobalGoals: hoe doen wij dat?

Wij willen bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Dat doen we veraf, bijvoorbeeld door gebruik te maken van Fairtradekoffie en thee, maar vooral op dat stukje van de aarde waar wij als gemeente verantwoordelijk zijn voor een goed bestuur en een goede leefomgeving voor onze inwoners.

We doen dat bijvoorbeeld door in te zetten op duurzaamheid, gelijke kansen, goed onderwijs, armoedebeleid, voorlichting over bijvoorbeeld het scheiden van afval, zuinig te zijn op ons landschap en in te zetten op het welzijn van onze inwoners.

Wilt u weten wat wij meer doen? Lees dan verder in het Plan van Aanpak Global Goals 2021, Achtkarspelen.

Samen ons steentje bijdragen

Niet alleen wij, ook inwoners, bedrijven en organisaties werken aan de GlobalGoals. Soms heel doelbewust en soms heeft u misschien niet eens in de gaten dat waar u als inwoner, bedrijf of organisatie mee bezig bent, bijdraagt aan de GlobalGoals, omdat u iets doet dat de wereld een beetje beter maakt in economisch, ecologisch of sociaal opzicht. 

Heeft u vragen over GlobalGoals? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer 14 0511 of gemeente@achtkarspelen.nl.

World in Progress inspireert mensen om zich in te zetten voor een rechtvaardige wereld. Een wereld zonder armoede, uitsluiting of geweld en met een leefbaar milieu. Meer lezen? Kijk dan op de website World In Progress.

Wilt u meer weten over de GlobalGoals? Kijk dan eens op de website van SDGNederland.

Klik op de foto om te vergroten.