In deze nieuwsbrief leest u alles over (nieuwe) ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van werk, inkomen, hulp bij rondkomen en/of schulden en andere ondersteuning vanuit de gemeente.

Dat geldt voor mij!

De VoorzieningenWijzer helpt u bij gemeentelijke regelingen, toeslagen en een passend energiecontract en zorgverzekering. Zo heeft u al gauw € 600 meer te besteden per jaar. Op datgeldtvoormij.nl/achtkarspelen bekijkt u eenvoudig en anoniem waar u recht op heeft. Daarna kunt u direct een aanvraag doen. Ook voor het vergelijken van uw zorgverzekering of energieleverancier gaat u naar de website. 

Hulp nodig? 

Vraag op de site een adviesgesprek aan of neem contact op met Humanitas via telefoonnummer 06-22709903 of e-mail ta.nof@humanitas.nl. Een adviseur neemt samen met u alle regelingen door en kijkt waar u voor in aanmerking komt. 

Hulptrajecten voor schuldhulpverlening verkort

Per 1 juli 2023 is de looptijd van de wettelijke schuldsanering (WSNP) en het minnelijke schuldtraject aangepast van 36 maanden naar 18 maanden.

Door de kortere looptijd wordt de drempel voor het aanvragen van een schuldhulpverleningstraject lager. Heeft u hulp nodig bij het aflossen van uw schulden? Neem contact op met de afdeling Schulddienstverlening via het telefoonnummer 14 0511. U kunt dan een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Samen met u kijken we naar een oplossing.

Schulden voorkomen 

KEaRN Amargi helpt om schulden en zorgen over geld te voorkomen. Een geschoolde vrijwilliger komt bij u thuis en brengt samen met u weer rust en overzicht in uw financiën aan. Bijvoorbeeld door uw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten of door achterstallige post op te ruimen. Waar nodig helpt hij of zij u op weg naar verdere hulp en ondersteuning. Meer informatie? Neem contact op via 06-15424996 of stuur een e-mail naar amargi@kearn.nl.

Energie besparen

We betalen elk jaar meer voor gas, elektriciteit en water. Door hier minder van te gebruiken, kunt u flink wat geld besparen. Wilt u een lagere energierekening en meer comfort in huis? Ga in gesprek met een Energiecoach.  

Wat is een Energiecoach? 

Een energiecoach is een specialist die veel weet van energie besparen. Hij komt bij u thuis en geeft u tips om energie te besparen. Door kleine aanpassingen in uw huis of het veranderen van uw gewoontes bespaart u al energie. Bijvoorbeeld door tochtstrips te plaatsen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door minder lang te douchen verlaagt u uw energierekening. Na afloop van het gesprek ontvangt u producten die u helpen energie te besparen. Een gesprek vraagt u eenvoudig aan via de pagina Energiecoach of neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0511.

Stichting Clothing4you

Stichting Clothing4u helpt mensen in Nederland die in armoede leven. Samen met vrijwilligers stelt de stichting persoonlijke kledingpakketten samen met nieuwe kleding. Deze nieuwe kleding komt van overtollige collecties of retourzendingen van winkels. Maar ook dankzij financiële donaties kunnen zij nieuwe kleding aanschaffen. De aanschafprijs van een pakket is € 46.

Ontvang een kledingpakket op maat

U ontvangt een kledingpakket in uw maat en naar uw wens. Een hulpverlener kan voor u een aanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan een Sociaal werker, bewindvoerder of een andere hulpverlener. Ook de kerk kan een aanvraag doen. 

Heeft u geen contact met een hulpverlener? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 05 11. Wij helpen u graag verder. Kijk voor alle informatie over deze stichting op de website: www.clothing4u.nu

Uitbetaling uitkeringen in 2024

Bekijk wanneer wij de bijstandsuitkering in 2024 uitbetalen. 

Maand 2024Datum inleveren inkomstenformulierenUiterlijk bijgeschreven op uw rekening
JanuariDonderdag 1 februariDonderdag 15 februari
FebruariVrijdag 1 maartVrijdag 15 maart
MaartMaandag 1 aprilMaandag 15 april
AprilWoensdag 1 meiWoensdag 15 mei
MeiZaterdag 1 juniZaterdag 15 juni
Vakantietoeslag Uiterlijk vrijdag 21 juni
JuniMaandag 1 juliMaandag 15 juli
JuliDonderdag 1 augustusDonderdag 15 augustus
AugustusZondag 1 septemberZaterdag 14 september
SeptemberDinsdag 1 oktoberDinsdag 15 oktober
OktoberVrijdag 1 novemberVrijdag 15 november
NovemberZondag 1 decemberZaterdag 14 december