Wij werken op afspraak

Dit betekent dat wij u graag helpen op een afgesproken dag en tijd.

  • Wilt u een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs aanvragen? Maak hiervoor online een afspraak. Ophalen kan zonder afspraak op maandag tot en met donderdag van 09.00 - 16.30 uur en op donderdagavond van 18.00 - 20.00 uur.
  • Wilt u ergens anders voor langskomen? Bel dan éérst met 14 0511 om een afspraak te maken.

Bezoekadres

Stationsstraat 18
9285 NH  Buitenpost

Postadres

Postbus 2
9285 ZV  Buitenpost

Bellen

U kunt ons via 14 0511 telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur.

Openingstijden feestdagen

Het gemeentehuis is elk jaar gesloten op: Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, de dag na Hemelvaart, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Het gemeentehuis is in 2022 ook gesloten op vrijdag 6 mei 2022.

Parkeren bij en rondom het gemeentehuis

Bezoekers aan de gemeente Achtkarspelen kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein voor het gemeentehuis. In geval van grotere bijeenkomsten, zoals een raadsvergadering of regionale ontmoeting in de raadzaal, is deze parkeerplek snel vol.

In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, zoals de Edisonstraat, bij Station Buitenpost, Berkenlaan (bij de kerk) of het parkeerterrein aan de Voorstraat (Kapenga). Let op: in de gehele zone Julianalaan en Schoolstraat is een parkeerverbod aan beide zijden van de weg.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunt u parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats bij het gemeentehuis. U moet zich wel houden aan de lokale regels voor parkeren.