Hebt u moeite om te leven van uw inkomen? Geeft u elke maand meer uit dan uw inkomen? Kunt u uw kinderen niet geven wat zij nodig hebben? Er zijn mogelijkheden om u te helpen en om schulden te voorkomen. 

Zoek zo snel mogelijk een oplossing en ga aan de slag. De websites Nibud(externe link) en Zelf je schulden regelen(externe link) zijn er om u met beginnende financiële problemen te helpen om een oplossing te vinden en uw financiën weer op orde te krijgen.

In de gemeente zijn verschillende organisatie actief die u kunnen helpen bij uw financiën:

Heeft u schulden die u niet kunt oplossen?

Wij staan voor u klaar! Bel hiervoor met de afdeling schulddienstverlening via 14 0511. U kunt dan een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Samen met u kijken we naar een oplossing. U kunt ook meteen het aanvraagformulier invullen.

Schuldhulpverlening, Steffie legt uit

Wilt u graag op een eenvoudige manier uitleg over wat schuldhulpverlening is en hoe het traject verloopt? Op Steffie(externe link) vindt u eenvoudige teksten gemaakt voor mensen die schulden hebben.

Wat kost het?

U hoeft geen kosten te betalen.

Crisismelding

Dreigt u uit uw huis gezet te worden? Of wordt uw gas, licht of water binnenkort afgesloten door betalingsachterstanden? Bel dan direct  met ons gebiedsteam via 0511-460767. Binnen 3 werkdagen maakt het gebiedsteam een afspraak. Per direct wordt er door het gebiedsteam geprobeerd om de uitzetting of afsluiting te voorkomen.

Ondernemers

Bent u een zelfstandig ondernemer met financiële problemen? Meld u dan aan bij BZF(externe link).

Controleer zelf waar u recht op heeft

Dat geldt voor mij

Wilt u weten op welke regelingen en toeslagen u recht hebt? Ga naar de website Dat geldt voor mij(externe link).

De Geldgids

Binnen onze gemeente zijn er verschillende organisaties en manieren die inwoners kunnen helpen bij geldzorgen. Op de pagina Geldgids leest u hier meer over.