Wij willen geldzorgen bij onze inwoners voorkomen. Maar hulp vragen bij geldzorgen is niet altijd gemakkelijk. Daarom werken we samen met woningcorporaties, zorgverzekeraars, energie- en waterleveranciers. Per 1 januari 2021 zijn instanties verplicht om betalingsachterstanden te melden aan de gemeente. Dit staat in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening(externe link). Als u een betaalachterstand heeft, dan melden zij dit bij de gemeente.

Het in beeld brengen van betalingsachterstanden noemen we vroegsignalering. Deze signalen worden gezamenlijk door de gemeente en KEaRN Amargi opgepakt. Een medewerker van KEaRN Amargi neemt dan contact met u op - via e-mail, brief of telefonisch - om hulp aan te bieden. Of via een huisbezoek door één van onze collega's van de gebiedsteams. Samen kijken jullie naar uw situatie en wat er nodig is om rekeningen op tijd te kunnen betalen. Zo kunnen we voorkomen dat uw geldzorgen groter worden. Deze hulp is gratis. U bepaalt zelf of u hier gebruik van wilt maken.

Wilt u eerder hulp?

Heeft u een e-mail, brief of huisbezoek ontvangen? Dan heeft één van de collega's contactgegevens bij u achtergelaten.

Bent u niet benaderd door een medewerker van KEaRN Amargi of de gebiedsteams, maar wilt u wel graag hulp bij het oplossen van uw geldzorgen? Neem dan contact op met KEaRN Amargie(externe link), met het gebiedsteam of met Schulddienstverlening.

Privacy

Wij verwerken alle gegevens volgens de richtlijnen van de AVG. En we houden ons aan de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening die per 1 januari 2021 is ingegaan.