In Achtkarspelen worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. Op deze pagina leest u er meer over.

Kalender

Op www.eropuitinfriesland.nl/evenementen en www.rmtnof.nl vindt u veel informatie over activiteiten in Fryslân.

Terugkerende activiteiten

Paarden, (race)fietsen en versierde gondels. Daar draait het om in Achtkarspelen gedurende de zomermaanden. De profwielerronde in Surhuisterveen, het concours-hippique in Buitenpost en de gondelvaart in Drogeham zijn de grote zomerevenementen. Ook in de andere dorpen vinden diverse kleinschaligere activiteiten plaats op hippisch en wielergebied.

Profwielerronde Surhuisterveen

De profwielerronde in Surhuisterveen is een prachtig criterium voor de echte wielerliefhebber. Sinds 1982 wordt in Surhuisterveen zo kort mogelijk na de Tour de France een een profwielerronde gehouden. De koers door het centrum van het dorp trekt tienduizenden bezoekers en kan ieder jaar rekenen op een sterk deelnemersveld. Kijk op www.wielrennensurhuisterveen.nl voor meer informatie.

Centrumcross Surhuisterveen

Sinds 1995 organiseert de Stichting Wielercomité Surhuisterveen naast de Profronde ook een internationale cyclo cross. De Centrumcross wordt jaarlijks rond oud en nieuw verreden. Kijk op www.wielrennensurhuisterveen.nl voor meer informatie.

Concours-hippique Buitenpost

Jaarlijks wordt in Buitenpost de Paardensportweek gehouden met als belangrijkste evenement de paardenmarkt op de ochtend van de eerste woensdag in augustus. 's Middags is er een groot Concours-Hippique. Dit is het grootste eendaagse concours in Nederland, dat hoog staat aangeschreven in de paardensportwereld. Kijk op www.chbuitenpost.nl voor meer informatie.

Gondelvaart op wielen

De gondelvaart in Drogeham is bekend in heel Fryslân en ver daarbuiten. In het oudste dorp van Achtkarspelen wordt jaarlijks in september een gondelvaart op wielen gehouden van praalwagens, versierd met duizenden bloemen. Op www.gondelvaartopwielen.nl vindt u alle informatie over dit evenement.

Survival Kootstertille

Jaarlijks organiseert Stichting Survival Kootstertille een survivalrun door de omgeving van Kootstertille. De deelnemers komen uit het gehele land om aan deze survival mee te doen. Actuele informatie staat op www.survival-kootstertille.nl.

Rondje Kunst

Ieder jaar wordt het Rondje Kunst Achtkarspelen georganiseerd in samenwerking met kunstenaars en galeriehouders in de gemeente. Het prachtige coulissenlandschap van Achtkarspelen is een grote inspiratiebron voor de vele kunstenaars die hier wonen en werken. Per auto of fiets kunnen bezoekers via pittoreske binnenwegen de exposities van verschillende kunstenaars en schilders bereiken. De kunstwerken zijn meestal gratis te bewonderen. Meer informatie vindt u op www.keunstkrite.nl.

Evenement organiseren

Wilt u een activiteit organiseren? Op de pagina Evenement organiseren vindt u alle informatie.