Werkzaamheden

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Werkzaamheden

Werkzaamheden

Via de onderstaande link leest u welke werkzaamheden er de komende tijd zijn. Heeft u na het lezen van een bericht toch nog vragen? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 0511.

Weg- en rioolwerkzaamheden kunnen altijd enige (verkeers) hinder veroorzaken. Dat proberen we natuurlijk tot een minimum te beperken. Maar helemaal voorkomen kunnen we het niet. We vragen uw begrip daarvoor!

 • Herstraten Skoalikkers te Augustinusga

  (25-05-2020)

  Op 15 juni start de gemeente Achtkarspelen met onderhoudswerkzaamheden aan de Skoalikkers. De aannemer die deze werkzaamheden zal uitvoeren is Spoelstra & Nijboer uit Surhuisterveen.

 • Werkzaamheden aan energienet tussen Twijzel en Buitenpost

  (18-05-2020)

  In opdracht van Liander wordt het energienet versterkt door aannemer Pol-Verkley. Hiervoor worden er middenspanningskabels aangelegd door Twijzel en Buitenpost, richting Kollum.

 • Onderhoud asfaltwegen

  (12-05-2020)

  In de periode van 25 mei tot en met 5 juni vindt er aan een aantal asfaltwegen in onze gemeente onderhoudswerkzaamheden plaats. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Oosterhof Holman uit Grijpskerk.

 • Werkzaamheden kruising Reitsmastrjitte/Homear Harkema uitgesteld

  (20-04-2020)

  Van 6 mei t/m 20 mei wordt er aan de kruising Reitsmastrjitte/Homear gewerkt. Dit is een week later dan gepland vanwege leveringsproblemen. Het asfalt wordt eruit gehaald, de kruising wordt verhoogd en er komen klinkers in.

 • Wegwerkzaamheden: afsluiting Groningerstraat Surhuisterveen

  (01-04-2020)

  Vanaf dinsdag 14 april start aannemer Witteveen uit Surhuisterveen in opdracht van de gemeente Achtkarspelen met de reconstructie van de Groningerstraat te Surhuisterveen. Het centrum en de ondernemers aan de Groningerstraatweg zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

 • Reconstructie Groningerstraat in Surhuisterveen

  (31-03-2020)

  De gemeente Achtkarspelen start op 14 april 2020 met het opknappen van de Groningerstraat te Surhuisterveen. Het betreft het gedeelte na de kruising met de Fossemastraat / Teake Schuilingastraat tot en met de kruising van de Warreboslaan / Molenweg.

 • Aanleg fietspassage onder de spoorlijn Leeuwarden-Groningen

  (05-03-2020)

  In het voorjaar van 2020 start de gemeente met de aanleg van een fietspassage onder de spoorbrug over de Stroobossertrekvaart. Deze passage komt te liggen op de plek waar vroeger een spoorwegovergang was in de Trekweg bij Buitenpost. De aanleg duurt ongeveer vier maanden.

 • Reconstructie Homear te Harkema

  (24-02-2020)

  De werkzaamheden aan de Homear in Harkema starten door het slechte weer niet dinsdag 25 februari maar naar verwachting maandag 2 maart.

 • Reconstructie centrum Surhuisterveen

  (14-01-2020)

  Het centrum van Surhuisterveen staat aan de vooravond van een reconstructie. De verwachting is dat de werkzaamheden na de zomer starten. De werkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag.

 • Reconstructie Goudtsjeblom-, Dahlia- en Klaproasstrjitte in Kootstertille

  (25-10-2019)

  De gemeente Achtkarspelen gaat starten met het opknappen van de Goudtsjeblom-, Dahlia- en Klaproasstrjitte in Kootstertille. We vervangen het riool en knappen de straten op.