Melding doen met Fixi

Komt u een losse stoeptegel, een omgewaaide boom of een kapotte lantaarnpaal tegen? Geef het aan ons door met Fixi. De gemeente neemt het daarna in behandeling.

Laat u uw e-mailadres achter? Dan houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Hoe werkt het?

U kunt de locatie op de kaart aangeven, of u vult het adres zelf in. Hierna geeft u aan over welke categorie u een melding wilt doen en geeft u een beschrijving.

Liever melding doen via de app? Download dan de Fixi-app voor iOS of Android.

Heeft u nog vragen over hoe Fixi werkt?

Waarschijnlijk vindt u het antwoord in de lijst met veelgestelde vragen.

Calamiteiten

Heeft het spoed?

  • Tijdens kantooruren
    Bel ons via telefoonnummer 14 0511.
  • Buiten kantooruren
    Bel met de politie via 0900-8844. Als het nodig is neemt de politie namens u contact op met de gemeente.

Niet-gemeentelijke meldingen

Het melden van grofvuil, ongediertebestrijding en zwerfdieren kan niet bij de gemeente. Voor deze meldingen verwijzen wij u door naar: 

  • Grofvuil: Omrin, Service Ynformaasje Punt (SYP) 0900 – 21 00 215. Uitgebreide informatie vindt u op onze site op de pagina over grofvuil.
  • Ongediertebestrijding: In de Telefoongids vindt u contactgegevens van de professionele ongediertebestrijders in uw omgeving. Algemene informatie vindt u op Ongediertebestrijding.
  • Zwerfdierenopvang: Voor meer achtergrondinformatie en adressen kijk op Zwerfdieren.
  • Voor meldingen over water kunt u terecht bij meldpuntwater.nl

Doe mee met de kleurwedstrijd!

Vanwege de lancering van Fixi roepen wethouders de Haan en Willemsma van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gezamenlijk een kleurwedstrijd in het leven. Doe je mee met de wedstrijd? De kleurplaat staat in de Actief en de Feanster van woensdag 10 februari, maar is ook hier te downloaden: download kleurplaat

Spelregels

Kleur deze kleurplaat in, maak er een foto van en plaats hem vóór 14 maart op Facebook of Instagram met de #FixiTytsjerksteradiel of #FixiAchtkarspelen. En maak kans op leuke prijzen!

Afbeelding van de tekening voor de kleurwedstrijd