• Openbare vergadering werkmaatschappij 8KTD

  Op woensdag 28 april 2021 is er een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Werkmaatschappij 8KTD.
  Logo van de Werkmaatschappij 8KTD
 • Een gezellig en bereikbaar winkelgebied in Buitenpost

  De werkgroep Centrumvisie Buitenpost is inmiddels druk bezig met de uitwerking van de uitgangspunten van de centrumvisie.
  Werkgroep
 • Gezocht: oudste Doortrapper van Achtkarspelen!

  In het kader van het project “Doortrappen” zijn High Five sportstimulering en gemeente Achtkarspelen op zoek naar de oudste Doortrapper van Achtkarspelen.
  Oudste Doortrapper
 • Korfbalvereniging it Fean verhuist naar sportpark Vierstromenland

  Het college van Achtkarspelen legt het voorstel om de korfbalvereniging van Surhuisterveen te verhuizen naar het sportpark Vierstromenland voor aan de raad. Om meer ruimte te creëren op sportpark It Ketting verhuist de korfbalvereniging it Fean naar sportpark Vierstromenland.
  Foto van sportpark Vierstromenland
 • Achtkarspelen wil bouwen op ambities

  Voor de periode 2020-2030 komt het college van Achtkarspelen met een totale programmering van 648 woningen. “Er moet passende huisvesting zijn voor zorgbehoevenden, senioren, starters, lagere en middeninkomens. Ook moet er ruimte zijn voor ondernemers en het stimuleren van bedrijvigheid.
  Jouke Spoelstra staat voor een huis in aanbouw
 • Nieuwbouw aan het Flaakskampke in Twijzel

  Vrijdag gingen de heipalen de grond in voor de nieuwbouw van 4 woningen aan het Flaakskampke, nabij de sportvelden, in Twijzel. Het gaat hier 2 woningen 2-1 kap. De woningen worden gebouwd door Stichting Woningbouw Achtkarspelen.
  Foto van de eerste paal in Twijzel
 • De Balkespringer Surhuizum eindelijk thuis

  Het kunstwerk De Balkespringer in Surhuizum is verplaatst. Wethouder Max de Haan en leden van Plaatselijk Belang Surhuizum heetten op 24 maart De Balkespringer welkom op zijn nieuwe plek, aan de Doarpsstrjitte voor de Antoniuskerk, waar hij in 1617 de sprong waagde.
  Onthulling beeld Balkespringer
 • Dinsdag 30 maart vergadering Algemeen Bestuur Werkmaatschappij 8KTD

  Op dinsdag 30 maart 2021 is er een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Werkmaatschappij 8KTD (de samenwerkingsorganisatie van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel). De vergadering is openbaar en begint om 12.30 uur.  
  Logo van de Werkmaatschappij 8KTD
 • Komst Lelylijn: Noordoost Fryslân kiest voor kwaliteit

  De komst van de Lelylijn is een springplank voor Noordoost Fryslân om de ambitie om topregio te worden te verwezenlijken.
  Lelylijn